Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Faizilet Özdenefe,  "Son Siyasi Gelişmeler" konusunda yaptığı güncel konuşmada, ülkedeki son siyasi gelişmenin gittikçe derinleşen yoksulluk olduğunu kaydetti.

"HÜKÜMET, VATANDALARIN SESİNİ DUYMUYOR"

Bunun ötesinin kalmadığını, insanların gittikçe ağır bir şekilde yoksullaştığını, ancak piyasada bir şekilde para döndüğü için ülkeye yönetenlerin bunu fakına varamadıklarını ifade eden Özdenefe, hükümetin vatandaşların sesini duyamadığını söyledi.

“Biz olduğumuz noktada vatandaşların ve dışardaki kadınların sesini duyuyoruz” diyen Özdenfe, dışarda eylem yapanların emek mücadelesinin yanlarında olduklarını dile getirdi.

Sağlık ve eğitimin anayasal hak olduğunu, Eğitim Bakanı’nın bundan sorumlu olduğunu, eğitimdeki çalışanların nasıl taşerona yönlendirilebildiğini soran Özdenefe, bu insanların talebinin asgari ücret karşılığında toplu iş sözleşesi imzalanması olduğunu aktardı.

Konunun Bakanlar Kurulu’nda ele alınmasını talep edilen Özdenefe, işin doğru çözülebilmesi için yanlış gidişatın durdurulmasını, daha ciddi mağduriyetlerin önüne geçilmesini istedi.   

Belediye seçimleri konusuna da değinen Özdenefe, yerel yönetimlerin ayrımcılıktan uzak hizmet vermek zorunda olduğunu söyledi.

"YEREL VE BÖLGE HALKLARININ SIKINTILARININ İHTİYAÇLARI KONUŞULMADI"

Yaşlı ve engellilere hizmetler konusunda ciddi eksiklikler olduğunu, ilgili bakanlıkların bunları zaman zaman denetlemesi gerektiğine dikkat çeken Özdenefe, belediyeler reformu konuşulurken sayı üzerinde durulduğu için yerel ve bölge halklarının sıkıntılarının ihtiyaçlarının konuşulmadığını kaydetti.

Muhtarların sorunlarına da değinen Özdenefe, özellikle Girne bölgesinde ikamet izinlerin konusunda yaşanan sıkıntıları aktardı.

Özdenefe, 28 belediyede tek bir kadın belediye başkanı olmamasını da eleştirerek, kimsenin 18 belediyeyle seçime gidilecek olması nedeniyle zafer kazandığını düşünmemesi gerektiğini, belediyelerin görev ve sorumluluklarının önümüzdeki süreçte artacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim