Ülkemizde önemli gündem maddelerinden biri olan yolsuzluk dosyaları arasına ‘fidan dikimi’ de girdi…      

   Geçtiğimiz yıl Orman Dairesi’nin açtığı fidan dikim ihalesini kazanan bir firmanın taahhüt ettiği miktardan daha az fidan diktiği tespit edildi.  

   KIBRIS’a konuşan Orman Dairesi Müdürü Ercan Poyraz, geçtiğimiz yıllarda fidan dikim ihalesini kazanan bir firmaya yapılan denetimde, usulsüzlük tespit edildiğini belirterek firma hakkında yasal işlem başlattıklarını açıkladı.

   Söz konusu firmanın daireden aldığı bir kamyon fidanı daha önceden belirlenen bir alana dikmesi gerektiğini ifade eden Poyraz, “Bu firma kamyonda bulunan fidanların yarısını diktikten sonra geriye kalanlarını bir çukur kazıp içine attı” dedi.  

“Fidan dikiminde usulsüzlük tespit edildi”

   Poyraz, geçtiğimiz yıllarda fidan dikim ihalesini kazanan bir firmaya yapılan denetimde, firmanın usulsüzlük yaptığının tespit edildiğini belirtti.

   Söz konusu firmanın dikmesi gereken miktardan daha az fidan diktiğinin belirlendiğini kaydeden Poyraz, şu şekilde konuştu:

   “Bu müteahhit firma bizden aldığı bir kamyon fidanın tümünü dikmeliydi. Ancak bu firma kamyonun yarısını diktikten sonra geriye kalanları bir çukur kazıp içine Casinomaxi attı. Biz de Orman Dairesi olarak o firma hakkına gerekli her türlü yasal işlemi yaptık”.

   Ayrıca Poyraz, geçmiş yıllarda fidan üretim ihalesini kazanan bir başka firmanınsa üretmesi gereken miktardan daha az fidan ürettiğinin belirlendiğinin altını çizerek, “O firma da bize 250 bin fidan üretmesi gerekirken, 150 bin kadar fidan üretti. Bu nedenle de o firmayla da sıkıntı yaşadık” dedi.