Fikri Ataoğlu: “Kapalı devre otellerde üç farklı güvenlik sistemi uygulanacak”

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, kapalı devre turizmi kapsamında çalışacak olan otellerde, üç farklı güvenlik sisteminin devrede olacağını ifade etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT’de katıldığı “Manşet+” isimli programda, Pazartesi günü başlaması beklenen “kapalı devre turizmi” ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar doğrultusunda 12 Nisan Pazartesi günü, kapalı devre turizminin başlayacağını ifade eden Ataoğlu, Üst Komitenin, acente ve otellerle ilgili protokoller belirlediğini kaydetti.

“ÜST KOMİTE, ACENTE VE OTELLER İÇİN PROTOKOLLER BELİRLEDİ”

Söz konusu protokollerin detaylarını aktaran Ataoğlu, şöyle devam etti:

“Acenteler için belirlenen protokole göre, gelen kişilerin, ülkede en fazla üç gün kalmaları sağlanacak. Oteller için belirlenen protokolde ise, güvenliğin en üst safhada olması sağlanacak. Acenteler ve açılacak olan oteller, bu protokollere uymak adına gerekli çalışmaları yapıyor.”

“VAKA SAYISININ ARTMASI, BU DURUMU ETKİLEMEZ. ÇÜNKÜ ADI ÜSTÜNE; TAMAMEN KAPALI DEVRE”

Vaka sayısındaki artışın, açılıma engel yaratıp yaratmayacağına ilişkin soru üzerine Bakan Ataoğlu, “Vaka sayısının artması bu durumu etkilemez. Çünkü adı üstünde; tamamen kapalı devre. Çalışan personelin de kapalı kalacağı bir sistemden bahsediyoruz. Bunun dışarı yansıması söz konusu olmayacak” dedi.

OTELLERDE 3 FARKLI GÜVENLİK SİSTEMİ UYGULANACAK

Oteldeki turistin dışarıya çıkmaması için üç farklı güvenlik sisteminin devrede olacağını ifade eden Ataoğlu, “ilk olarak akıllı bileklik kontrolü olacak. Öte yandan otelde, ilgili şirket tarafından ikincil bir güvenlik de sağlanacak. Üçüncü güvenlik önlemi ise polisimiz olacak” şeklinde konuştu.

“TÜM ÇALIŞMALARIN, KAPALI DEVRE SİSTEMİN GÜVENLİĞİNİ ARTTIRMAK ADINA”

“Amaç, ülke ekonomisine katma değer sağlamak ama öncelik elbette sağlık” diyen Ataoğlu, yapılan tüm çalışmaların, kapalı devre sistemin güvenliğini arttırmak adına olduğunu kaydetti.

İÇ TURİZM VE ÇİFT AŞILILARIN ÜLKEYE KARANTİNASIZ GİRİŞİ

Kapalı devre turizminden sonraki hedeflerden söz eden Ataoğlu, “Mayıs ayında, çift aşı ve çift PCR ile kapalı devreye dahil olmadan giriş yapılmasını, bunun yanı sıra iç turizmin canlandırılmasını amaçlıyoruz. Üst Komite ile iletişim halindeyiz. Bu konularda Üst Komite karar üretir üretmez, kademeli olarak açılımlara devam edeceğiz” dedi.

Ataoğlu ayrıca, kapalı devre turizmine dahil olacak otellerin de bugün belirleneceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim