Bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle Mağusa’ da bulunan ve eskiden bataklık olan yerler su dolmaya başladı. Artan su birikintileri de sinek nüfusunun artışına neden oldu.

Artan yağışlar otların da artmasına sebep olurken, ot sinekleri de sivrisinekler kadar Mağusalıları rahatsız etti.

En çok da bulaşıcı hastalıklardan korkan bölgeli, Mağusa Belediyesi’nden yardım çağrısında bulundu.

Belediye ise bölgenin ilaçlanmaya başlandığını söyleyerek 15 gün içinde ilaçlamanın tamamlanacağını bildirdi.

“MÜŞTERİ KAYBEDİYORUZ”

Mert Akkent: “Sineklerden çok şikâyetçiyiz. Hem işletmemiz adına hem de yaşadığımız ev adına sineklerden şikâyetçiyiz. Müşterilerimizi etkiliyor. Biz açık mekândayız. Müşteriler sinekten rahatsız bu yüzden kapalı mekânları tercih ediyor. Yaşam kalitemizi de etkiliyor. Dün gece sinekten uyuyamadım, bu Padişahbet havada soğuk klima açtım. Geçen sene bu kadar değildi. Belediye ot kesmeye başlamadı mı, yoksa ilaçlama mı yapmadılar? Sorun nasıl çözülecekse bir an önce yapılsın istiyoruz.”

“UYUYAMIYORUZ”

Mehmet Akkent: “Bizim restoranımız var. Hem gelen müşterilerimiz etkileniyor sineklerden hem de biz. Geceleri uyuyamıyoruz. Dün gece nerede yatacağımı şaşırdım. Kendi elimizden bir şey gelse de yapabilsek. Belediyenin görevi temizlik yapmak, sinekleri bertaraf etmek. Çok aşırı sinek var ve bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Belediye halktan yardım istesin, talep edilsin maddi manevi her türlü desteği veririz. Kuraklık olmasındansa yağmur yağsın ancak sineklere de çare bulsunlar.”

kaynak: haberci