Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ile Türkiye’de kurulduğu 1997 yılından bu yana toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla, kadınların ve gençlerin güçlenmesi, ekonomiye katılımının desteklenmesi, dijitalleşen dünyada uyumlu sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortalıklar temelinde kapasite geliştirici sosyal etki odaklı çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşu olan Habitat Derneği arasında, bugün bir eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı.İşbirliği kapsamında, Coca Cola Türkiye, Habitat Derneği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ortaklığıyla yürütülen  “Kız Kardeşim”  projesinin KKTC’deki eğitim çalışmaları, GİKAD önderliğinde gerçekleştirilecek.

Protokol imza töreninde konuşan GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, protokolün, GİKAD Akademinin geleceği için bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, böyle güzide bir dernekle,   topluma büyük katkı sağlayacak bir işbirliğine girmekten gurur duyduklarını kaydetti.

Kadınlar ve toplumu ileriye çekecek bir güç olmak için yola çıktıklarını dile getiren Kavuklu, Kıbrıs Türk Kadınının kimliği hakkında bilgi verdi.

Misyonlarının, kadının tüm ekonomik faaliyetler, bilim, sanat, siyaset sosyal sorumluluk projelerinde sadece katılımcı değil, karar verici olmalarına kaktı sağlamak olduğunu söyleyen Kavuklu, KKTC genelinde kadını ekonomik ve sosyal hayatına siyasi bir ayırım gütmeden dokunarak iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kadınları güçlendirmek ve ekonomiye katılımını sağlamak için Gika-Koop’u kurduklarını, kadın üretiminin kalitesini arttırılması, çeşitlendirmesi markalaşması ve pazarlanması için çalıştıklarını kaydeden Kavuklu, Habitat Derneği ile yaptıkları protokolün buna önemli katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Kendilerine hiçbir karşılık beklemeden eğitim programlarından faydalanma olanağı yaratan Habitat Derneğine, Coca Cola Türkiye’ye teşekkürlerini sunan Kavuklu, GİKAD’ın Habitat Derneği ile birlikte dış dünyaya açılarak KKTC’yi tanıtma fırsatı yakalayacağını da belirtti.

 HABİTAT Derneği Başkanı Sezai Hazır da, derneğin, Türkiye’de kurulduğu 1997 yılından bu yana toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla, kadınların ve gençlerin güçlenmesi, ekonomiye katılımının desteklenmesi, dijitalleşen dünyada uyumlu sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortalıklar temelinde kapasite geliştirici sosyal etki odaklı çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, imzalana protokolün, ilk uluslararası nitelikli anlaşmaları olduğunu ifade etti.

GİKAD’ın Habitat derneğinin, KKTC’deki temsilciliği olacağını dile getiren Hazır, 25 yıllık kaynak, bilgi birikimi ve tecrübelerini GİKAD ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Pandemi döneminin dijitalleşmenin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini anlatan Hazır, bu kapsamda verdikleri eğitimlerle, toplumun farklı kesimlerini güçlendirmeye çalıştıklarını anlattı.

Konuşmasında, Kızkardeşim projesine işbirliği yaptıkları Coca Cola Türkiye’ye de teşekkür eden Hazır, Habitat Derneği olarak 5-75 yaş arası toplumun bütününü güçlendirmeye yönelik eğitimlere devam edeceklerini kaydetti.

KKTC’nin, mevcut sistemde,  teknoloji üssü haline gelerek gelişebileceğini dile getiren Hazır, GİKAD ile yapacakları işbirliğiyle Türkiye ile işbirliklerini geliştirerek küresele açılma hedefi için çalışacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından eğitim ve işbirliği protokolüne imza konuldu.

Protokol kapsamında yapılacak ilk eğitimde, yarın Acapulco Resort Otel’de, kız kardeşim eğitim programlarından dijital dünyada güvenlik ve internet reklamcılığı eğitimleri gerçekleştirildi.Dijital Dünyada Güvenlik Ve İnternet Reklamcılığı Eğitimlerine 60’a yakın kadının katıldı. Eğitime katılan kadınların büyük bir çoğunluğu Güzelyurt’tan servis araçları ile Acapulco Resort Otel’e getirildi.