Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı oyunla perdelerini açıyor.

27 Mart Pazartesi (bugün) sahne alacak oyun, Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda saat 20:30’da sergileniyor. Girne Belediyesi Kültür Sanat İşleri Bölümü’nden verilen bilgiye göre oyunun tüm halka açık ve ücretsiz olarak sahneleneceği belirtilirken, oyunu izlemek isteyenlerin 0392 650 01 00 veya 0533 849 89 47 rezervasyon yapmaları gerektiği belirtildi.

Nikolay Gogol’un yazdığı tek kişi ve tek perde şeklinde sergilenen oyun, İsmihan Yorgancı tarafından yönetilirken; Ömer Dündar ise oyunculuğu üstleniyor. Müzik Direktörlüğünü Ufuk Aydoğan’ın yaptığı oyunda piyanoda İkra Yalçın, Işık Tasarım Uygulamalarında Mehmet Saygıer, Sahne Tasarım Uygulamasında ise Cem Taşlıovalı yer alıyor.

OYUNUN KONUSU

Sıradan bir devlet memurunun platonik aşkı olan burjuva kızının bir asilzadeyi sevdiğini öğrenmesi ile hayallerinin yıkılması sonucunda, kendini soylu bir beyzade olarak görmeye başlaması ve delirerek kendini İspanya Kralı olmuş bir halde akıl hastanesinde bulmasına neden olur…