Girne Avcılık ve Atıcılık Atış Poligonu’nun içerisinde yer alan Paintball oyun alanı tasarımı ve mimarisi ile Paintball sevenlerin dikkatini çekecek gibi görünüyor. Sait Cin ve İbrahim Akay ile yaptığımız söyleşide bizlere şunları söylediler;

Sait Cin , “Son 20 yıldır dünyada yaygın bir şekilde oynanan “Paintball”; “takım ve strateji” oyunudur, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi göreceğini temenni ediyoruz. Havalı tüfek ile boya dolu toplar atarak rakip takımı yenmek olan ve açık alanda oynanan bu eğlenceli oyun için gereken saha ve ekipmanları kısa bir süre içerisinde hazır hale getirilerek, bu oyunu Girne halkının ayağına kadar getirdik. Bu çalışmadan dolayı arkadaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık” dedi.

İbrahim Akay  ”Özellikle stresli yaşantı sonrası, bir saatliğine bu stresten kurtulmak için çok önemli bir fırsat. Kesinlikle bir silahlı mücadele değil. Özel hazırlanmış kıyafetlerle, özel silahlarla, içi boyalı ufak topların karşılıklı atışlarla yapılan mücadelede vurulan, oyun dışı kalıyor. Oyun Alanının bulunan 2 takımdan birinin bayrağını ele geçirmesi ile oyun sona eriyor. Paintball oyununda güvenlik kurallarına uyulduğu sürece, yapılan istatistiklere göre sakatlanma riskinin Golften bile daha az olan bir spor dalıdır”

Açılışa özel olarak ülkemizde sevilen DJlerin karşı karşıya geldiği bir karşılaşma gerçekleştirildi

Editör: TE Bilisim