Girne’de tecavüze uğrayan köpek bulundu: “Sağlık kontrolünden geçirildi, durumu iyi”

Altın Patiler Derneği, Girne’de dün sabah saatlerinde, “alkollü olduğunu ve olayı hatırlamadığını” iddia eden Güneş Deniz’in tecavüzüne uğrayan köpeğin, gece geç saatlerde bulunduğunu, sağlık kontrolünden geçirildiğini ve durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Hayvan hakları savunucu “Altın Patiler Derneği”, Girne’de dün sabah saatlerinde, “alkollü olduğunu ve olayı hatırlamadığını” iddia eden Güneş Deniz’in tecavüzüne uğrayan köpeğin, gece geç saatlerde bulunduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, veteriner kliniğinde sağlık kontrolünden geçen köpeğin durumunun iyi olduğu, ‘pet-hotel’e yerleştirildiği ve güvenilir bir yuva bulunana kadar derneğin himayesi altında kalacağı ifade edildi.

Altın Patiler Derneği’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Adalete inanmak, güvenmek sonsuz istemimiz! Kopeklerimiz, kedilerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız, hepimiz bu sapıkların tehdidi altında yasıyoruz. Artık gereken yapılmalı! Cezayı ı̇stı̇yor, beklı̇yoruz! Biz mücadelemize devam ederken, Devletinde yanımızda olması tek temennimizdir!” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Polis, olayın 6 Haziran 2021 tarihinde saat 07.10 raddelerinde Girne’de, belediyeye ait Baldöken Otoparkı içerisinde meydana geldiğini ve görgü tanıklarının polisi araması üzerine olay yerine gidildiğinde zanlının suçüstü yakalandığını açıklamıştı.

Suçüstü yakalanarak olay yerinde tutuklanan Güneş Deniz isimli şahıs, dün mahkemeye çıkarılmış ve 225 mlgr alkol tesiri altında olduğu sırada köpeğe tecavüz ettiği,  bu kapsamda, ilk etapta iki gün poliste tutuklu kalmasına karar verildiği açıklanmıştı.

Dünkü mahkemede söz alan Deniz, “Alkollü idim, hatırlamıyorum. Benimle birlikte bir kişi daha vardı, kaçtı” ifadelerini kullanmıştı.