Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin Karaoğlanoğlu ile Girne’de düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddeler ile ilgili tutuklanan J.O.C, M.O.S ve M.K’nin ardından S.Ü. de tutuklandı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin Karaoğlanoğlu ile Girne’de düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddeler ile ilgili tutuklanan J.O.C, M.O.S ve M.K’nin ardından S.Ü. de tutuklandı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda uyuşturucu maddelerin yanı sıra yüklü miktarda da nakit para ve hassas terazi ele geçirildi.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamaları ile haklarında soruşturma yürütülen zanlılar, PCR test sonuçlarının çıkmaması nedeni ile mahkeme huzuruna çıkarılamadı.

Mahkeme zanlıların gıyabında görüşülen tutukluluk müracaatında zanlılar J.O.C, M.O.S ve M.K’nin 7 gün, zanlı S.Ü’nün 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Narkotik ekiplerinin düzenlediği 3 ayrı operasyonda ele geçirilen 130 gram hint keneviri, 20 gram sentetik cannabinoid, 10 gram kokain ve 1 gram metamfetamin türü uyuşturucu maddenin yanında,  J. O. C.’nin tasarrufunda uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 10.000 TL, 50 sterlin, 150 Euro, 200 Dolar nakit para, M. O. S’nin da üzerinde uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen, 600 Dolar, 1600 TL, ikametgahında ise 16 bin 230 TL para bulunarak emare alındı.

Polis J.O.C’nin yakalanmasının ardından polise verdiği gönüllü ifadede tasarrufunda bulunan 130 gram hint keneviri türü uyuşturucu maddeyi 16 Şubat 2021 tarihinde Girne’de zanlı M.O. S.’den 8 bin TL ve bin Euro karşılığında 126 gram olarak aldığını itiraf ettiği ve zanlı M.O.S’nin ilerleyen soruşturma kapsamında tespit edildiği öğrenilirken, M.O.S.’un ise tasarrufunda  20 gram kokain, 10 sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeleri 8 bin TL karşılığında zanlı S.Ü’den aldığını itiraf etmesi üzerine S.Ü’nün de önceki gün tespit edilerek tutuklandığı öğrenildi.

Kaynak:Kıbrıs Postası 

Editör: TE Bilisim