LTB Başkanı Mehmet Harmancı “Bataklığınızın kurutulması için çok mücadele etmek gerek. Her yer kuşatılmış bu doğru lakin bu ülke de size bırakılmayacak kadar güzel.” dedi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı bugün bir web sitesinde “Peşkeşin Adı Lefkoşa Türk Belediyesi” başlıklı haber yayınlanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Harmancı açıklamasında “Peşkeşe bakın ki Lefkoşa Türk Belediyesi eski binasına 942.230 pound (11 milyon 414 bin Türk Lirası) yaklaşık yatırım yaptırırken, 5 yılı peşin (50.000 Pound) ödenmek kaydı ile ayda yaklaşık 30 bin Türk liralık aylık gelire de sahip oldu. (15 yıllık kiralama, Bakanlar Kurulu onaylı) Ayrıca belediyenin oda tiyatrosunu kullanım hakkı da sözleşmenin ana unsuru olarak yerini aldı.”

Açıklama şöyle:

Öyle bir yazıyor ki arkadaş, millet de zannediyor ki Lefkoşa’da Toptancı Hali vardı da ben onu bozup birine verdim.

Ben göreve geldiğimde örümceklerin cirit attığı koskocaman bir hangar vardı. Bu alan 4 farklı işletmeye Meyhane ve Bar olarak kiralanmıştı ve bu kiracılar hava paralarına başkalarına buraları devretmişti.

Çok inançlı bir şekilde, yılmadan, usanmadan buranın tüm hukuki sıkıntılarını çözdük. Kendi olanaklarımızla giriş bölümüne bir oda tiyatrosu kazandırdık, bununla birlikte bölgedeki diğer tüm girişimcilere cesaret verdik ve bu sokak geri dönülemez bir biçimde gelişmeye başladı. Atıl durumda bulunan diğer hangar kısmı için AB ile uzlaştık ve yaratıcı girişimcilik merkezi kurulmasına karar verdik. Sonra AB fikir değiştirdi ve proje yürümedi. Biz de bölgedeki genç girişimcileri destekleyebilecek bir ihale hazırladık. Hem dokuya uygun hem de belediyemize gelir getirecek bir ihale yaptık.

İhaleye teklif verebilecekler geniş bir çerçeve de teklif verebilme şansı da tanındı.

Eğitim, sanatsal faaliyetler, turizmin ve kültürel mirasın korunması gibi faaliyetlerde bulunmak isteyen herkes teklif verebileceği bir İHALE açıldı. Nereye? Daha önce Bar ve Meyhane olarak işletilen yere.

Peşkeşe bakın ki Lefkoşa Türk Belediyesi eski binasına 942.230 pound (11 milyon 414 bin Türk Lirası) yaklaşık yatırım yaptırırken, 5 yılı peşin (50.000 Pound) ödenmek kaydı ile ayda yaklaşık 30 bin Türk liralık aylık gelire de sahip oldu. (15 yıllık kiralama, Bakanlar Kurulu onaylı)

Ayrıca belediyenin oda tiyatrosunu kullanım hakkı da sözleşmenin ana unsuru olarak yerini aldı.

Ne mazimizde ne günümüzde gram haram bulamayanlar bizim 2 Haziran tarihinde canlı yayınla duyurduğumuz ve büyük bir başarı örneği olarak gururlandığımız bu ihalenin, KKTC’deki vurgun peşkeş, düzenbaz ve rantçılarına karşı bembeyaz bir örnek teşkil ettiğini de idrak edemiyor.

Örümcek ağları ile örülmüş bir yerden bu mekanı ve şehri tekrar diriltmek kolay değil; kan emiciler, düzenbazlar, yalakalar ve oligarkların paralı tetikçilerinin arasında kurumumuzu hep örnek teşkil edecek şekilde yönetmek için çalıştık, ayakta tuttuk, geliştirdik, hep şeffaf ve yalın olduk.

Bataklığınızın kurutulması için çok mücadele etmek gerek.

Her yer kuşatılmış bu doğru lakin bu ülke de size bırakılmayacak kadar güzel.

Editör: TE Bilisim