Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar’ın, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yeni kabineyi sunmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı’nda basına yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı’nın federal çözüm yaklaşımına ayar vereceğiz” sözleri, siyaset gündemini gerdi. 

Cumhurbaşkanı Akıncı, Tatar’ın ardından konuyla ilgili açıklamasında, bu söylemleri ‘ilk gün heyecanına’ verdiğini belirterek, ‘haddini aşan bir söylem’ olarak nitelendirmesinin ardından Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı ise Tatar’a tepki göstererek kişisel kralbet sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı’na ayar verme yetkisinin halkın kendisinde olduğunun altını çizen Harmancı, “Herkes söyleyeceğini söyledi eleştirisini yaptı, bu saatten sonra ülkenin içerisinde bulunduğu zor şartlarda yeni hükümetin başarılı olmasını temenni ediyorum. 5. yılımda 5. Hükümetle çalışıyor olacağız, umuyorum kurulmuş olan yeni hükümet istikrarın yanında temel problemlerimizi çözme konusunda ciddi bir irade ortaya koyabilecektir. Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak sarf edilen “ayar” ifadesinin bu hükümetin son yol kazası olmasını umar, Sayın Cumhurbaşkanı’na ayar verebilecek tek makamın da halkın kendisi olduğunu bir kez daha hatırlatırım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim