Hırsızlıktan tutuklanan Mehmet Davulcular’ın 11 yıldır asker kaçağı olduğu ortaya çıktı

Mutluyaka’da bir işyerinin avlusu içerisinden güneş paneli ve su ısıtma kazanı çaldığı tespit edilerek tutuklanan Mehmet Davulcular ile Aytekin Yücel teminata bağlandı.

Mutluyaka’da bir işyerinin avlusu içerisinden 2 adet güneş paneli ve su ısıtma kazanı sirkat ettiği tespit edilen zanlı Mehmet Davulcular ve Aytekin Yücel hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Haklarındaki tutukluluk süresinin dolmasının ardından  “Sirkat” ve “Mülke tecavüz” suçlamaları ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Davulcular ile Aytekin tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Polisin yürüttüğü soruşturmada zanlı Davulcular’ın 2010 yılından beri asker kaçağı olduğu tespit edildi. Zanlı Davulcular’ın askere teslim edileceği belirtildi.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Salih Fidan Ersan mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mehmet Davulcular ve Aytekin Yücel’in, 10 Eylül 2021 tarihinde Mutluyaka’da Günay Arkın’a ait iş yerinin avlusunda bulunan 2 adet camları kırık güneş panelini ve 1 adet su ısıtma kazanını kullanımlarındaki araçla sirkat ettiklerini açıkladı.

10 Eylül 2021 tarihinde alınan şikayet üzerine zanlıların konu iş yerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Ersan, zanlıların itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiklerini ve çaldıkları güneş panelleri ile su ısıtma kazanını hurdacıya sattıklarını itiraf ettiklerini kaydetti.

Ersan, ayrıca zanlı Davulcular’ın 2010 yılından beri asker firarisi olduğunun tespit edildiğini belirterek, zanlı Davulcular’ın askere teslim edileceğini kaydetti.

Zanlı Yücel’in ise toplam 35 sabıkasının bulunduğunu ve bu sabıkalardan 6 tanesinin benzeri suçlardan olduğunu kaydeden Ersan, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek zanlıların  teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlı Mehmet Davulcular ile Aytekin Yücel’in yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, ayrıca zanlı Aytekin Yücel’in 2 bin TL nakdi teminat ödemesi koşulu ile serbest bırakılmaları yönünde emir verdi.