Hırsızlıktan aranan Karakaya, kavgaya karışınca tespit edilerek tutuklandı

Tuzla bölgesinde araç içerisinden hırsızlık suçundan aranan Uğurcan Karakaya, bir kavga sırasında tespit edilerek hırsızlık suçundan tutuklandı. Antijen testlerinin pozitif çıkması nedeni ile tutukluluk müracaatı Karakaya’nın gıyabında gerçekleşti.

Tuzla bölgesinde arkadaşları ile birçok araç açarak eşya sirkat ettiği tespit edilen Uğurcan Karakaya, Mağusa’da iki grup arasında meydana gelen kavgada yer alınca polis ekipleri tarafından tespit edilerek tutuklandı.

“Araç içerisinden sirkat” suçlaması ile hakkında soruşturma başlatılan zanlının, polis hücrelerine yerleştirilmeden önce yapılan 2 antijen testi pozitif çıktı.

PCR testinin sonucunun ise mahkeme saatine kadar çıkmaması nedeni zanlı hakkındaki tutukluluk müracaatı bugün gıyabında gerçekleşti.

Mahkeme huzuruna çıkarılamayan zanlı hakkında 2 gün tutukluluk süresi temin edildi.

2 ARKADAŞI ZANLI KARAKAYA İLE ARAÇ İÇİNDEN HIRSIZLIK YAPTIKLARINI SÖYLEDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği şahadetinde, 14 Kasım 2021 tarihinde saat 04:30 raddelerinde telefoniyen alınan bilgide Tuzla’da MP 928 plakalı araç içerisinden inen 3 erkek şahısın Tuzla’daki evlerin önünde ve evlerin avlularında park halinde bulunan araçlardan eşyalar sirkat ettiklerinin öğrenildiğini belirtti.

Ayni gün polis ekipleri tarafından olay yerine gidildiğini belirten Yücetürk, 3 şahısın tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Yücetürk, her 3 zanlının da ayni gün mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini belirtirken, soruşturma sırasında 3 zanlıdan 2 tanesinden temin edilen gönüllü ifadelerinde zanlı Uğurcan Karakaya ile de yine Tuzla’da bazı evlere giderek araçlardan eşyalar sirkat ettiklerinin öğrenildiğini açıkladı.

Zanlının dün bir kavga suçundan dolayı tutuklandığını söyleyen Yücetürk, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekerek zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlı Uğurcan Karakaya’nın soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.