Hükümet 3 Nisan 2022 tarihinde kararlı: “Bizim için hedef Nisan 2022’dir”

Başbakan Ersan Saner, erken seçim tarihi olarak 3 Nisan 2022'de ısrarcı olacağını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu’nda tartışmaya yol açan erken seçim tarihi 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Cenevre zirvesinin ardından tekrar gündeme geldi.

Başbakan Ersan Saner, SES Kıbrıs Web TV’de yayınlanan ve Aytuğ Türkan’ın hazırlayıp sunduğu "Kıbrıs’ın Nabzı" adlı programa katılarak, seçim tarihine ilişkin açıklama yaptı.

Saner, erken seçimin en geç bugünden itibaren 1 yıl içerisinde yapılacağına dikkat çekerek, “Bunun kararını üretmemiz gerek. Biz 3 Nisan 2022’de ısrar edeceğiz, muhalefet ise 29 Ağustos 2021’de...” dedi.

"27 VEKİLLE HÜKÜMET EDİYORUZ, BUNLAR SADECE KONUŞUYOR..."

Seçime bütün partilerin katılacağını da belirten Saner, “27 Milletvekiliyle hükümet ediyoruz. Bunlar sadece konuşuyorlar…” ifadelerini kullandı.

Ad-Hoc Komite’nin kurulması gerektiğini de aktaran Başbakan Ersan Saner, “Komitelerde 3’e 3 olmayı kabul ettik. Ülkeyi kilitleyeceğiz, yoktur böyle bir şey. Herkes UBP’nin parlamentodaki sayısına saygı duyacak. Dolayısıyla Ad-Hoc Komitesi’ni kurmayı öneriyoruz. Her parti ağırlığı kadardır, ağırlığı oranında da komitede olacak” şeklinde konuştu.