Yeşilçam’ın usta ismi İhsan Gedik: En güzel Cüneyt abi döverdi!

İhsan Gedik, 600’den fazla Yeşilçam filminde kötü adam rolüyle karakter oyunculuğu yaptı. Kitap satarak geçinen sanatçı, bugüne kadar neden başrol oynamadığını ise şöyle açıklıyor: “Çünkü yaşasın kötülük. Başrol oynamak çok sıkıcı olabilirdi.”

Yeşilçam sineması karakter oyunculuğuna önem veren yönetmenlere sahipti. Neredeyse yüzlerce filmde yer alan bu oyuncular “iyiler ve kötüler” olmak üzere ikiye ayrılırdı. Vurdulu kırdılı filmlerin vazgeçilmezi olan kötüler çetesinin hafızalarda yer edinen oyuncularından biri ise İhsan Gedik’ti. 78 yaşındaki oyuncu, 54 yıllık kariyeri boyunca 600’den fazla filmde rol aldığını söylüyor ve ilk sinema macerasının nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

“60’lı yıllardı ve annemle Samsun’dan İstanbul’daki akrabalarımızı ziyarete gelmiştik. Galata Köprüsü’nden yürüyerek Taksim’e geçtim. Bayram Sokak’ta bir sürü insanı arabaya bindirdiklerini gördüm. Neler olduğunu sorduğumda, figüranları setlere götürdüklerini söylediler. Onlara dahil oldum ve annemler köye dönerken ben burada kaldım. İşte bugünlere kadar geldik. İlk filmlerimden biri Ayhan Işık’laydı. Karşısındaki bir arkadaş iyi oynayamadı. Yönetmen Memduh Ün de ‘İhsan bir ceket bul, figüranın yerine sen geç’ dedi.

Editör: TE Bilisim