İngiltere, Erdoğan'ın Maraş açıklaması nedeniyle endişeli

ngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkesinin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Maraş'ın bir kısmının askeri bölge statüsünden çıkarılıp açılması ve ikamet edilmesi yönündeki açıklamalarından “derin endişe” duyduğunu söyledi.  

Sözcü, söz konusu açıklamanın BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve Türkiye’yi Maraş konusundaki eylemlerine son vermesi çağrısında bulunan 8 Ekim 2020 BM Güvenlik Konseyi Başkanlığının açıklamasına aykırı olduğunu vurguladı.   İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İngiltere'nin Maraş ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarını desteklediğini ve tüm taraflara söz konusu kararlara saygı duymaları çağrısında bulundu.  

Sözcü, İngiltere'nin Maraş konusunu diğer BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile de acilen görüşeceğini belirtti.   İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkesinin, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmaları olumsuz etkileyecek eylemlerden ve adada gerginliği artıracak faaliyetlerden kaçınılması için tüm taraflara çağrıda bulunduğunu söyledi.

Ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı Dominik Raab Twitter hesabındaki paylaşımında gelişmelerden “derin endişe” duyduğunu ifade etti.