İngiltere Merkez Bankası, İngiltere'nin uzun süreli durgunluk ve yaşam standartlarında rekor düzeydeki en derin düşüşle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. 
Hane gelirleri çöktüğü için ekonomi beş çeyrek boyunca küçülecek. 
İngiltere Merkez Bankası, ekonomiyle ilgili şimdiye kadarki en kasvetli değerlendirmelerinden birinde, enerji faturaları üç katına çıkarken ve Birleşik Krallık derin ve uzun süreli bir resesyona girerken, hane halkı yaşam standartlarında rekor düzeydeki en uzun ve en derin düşüşle karşı karşıya kalıyor.
 Bankanın en son tahminlerine göre, yaşam maliyeti krizi gelecek yıl boyunca devam edecek ve Birleşik Krallık ekonomisinin art arda çeyrek dönem daralmasıyla ancak 2024'te hafiflemeye başlayacak.
 Banka, yükselen gaz fiyatlarının tüketicilerin ortalama enerji faturaları ile karşı karşıya kalması anlamına geldiği ve bir yıl önce 1.200 sterlin olan ortalama enerji faturalarının 3.500 sterline yükseldiği anlamına geldiğinde, enflasyonun bu kış yüzde 13,3'e yükseleceğini belirtti.
 Enflasyon tahmini, fiyatların 2023 boyunca hızla yükselmeye devam etmesiyle birlikte, sadece iki ay önce tahmin edilen yüzde 9,4'ten keskin bir şekilde yükseldi.

The bank's Monetary Policy 
 Komitesi (MPC), son tahminleri etrafında "olağanüstü büyük" bir risk olduğu ve gaz fiyatlarının daha da yükselmesi durumunda durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyardı.