“22 Mart Dünya Su Günü” Mesajı : “Su kaynaklarımızı ve geleceğimizi koruyalım! “
 Ülkemizde yer altı kaynakları politikalarımızı; güvenli kaynak erişimi, katma değer yaratan tarımsal üretim ve verimli kaynak kullanımı” yönünde geliştirmemiz gerekmektedir.

İnsanların içilebilir temiz suya erişiminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekilmesi ve su kaynaklarının korunması konusunda sosyal bilinç oluşturulması amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini “Dünya Su Günü” olarak ilan etmiştir.
Hem insanlar hem de doğadaki tüm canlılar için yaşamsal önem arz eden su; ülkemizde tarım, sanayi, turizm ve balıkçılık gibi pek çok sektör için hayati önem taşımaktadır. 
Ülkemizde katma değer sağlayan tarım ürünlerinin üretimi için kullanılan tatlı su (nitelikli su) nun etkin ve verimli kullanımı yönünde acil eylem planına gerek duyulmaktadır. Özellikle, ülkemizdeki %2,5 tarıma elverişli alanlardaki tarımsal üretim için mevcut su kaynaklarımızı verimli kullanarak gerek iç tüketim gerekse ihracat yönünde üretim odaklı sulu tarımın geliştirlmesi hayati öneme sahiptir.
Pandemi ile birlikte Dünyada giderek büyüyen temiz su sorununa karşı bilinçli hareket etmemiz ve bu duyarlılığın artırılması çok önemlidir. Tatlı su kaynaklarını verimli kullanarak katma değer sağlayacak tarım ürünlerini üreten ülkeler sağlıklı gıda rekabetinde önemli avantaj sağlayacaklardır. Ülkemizde de mevcut sulu tarım politikalarımızı geliştirerek ülke ekonomisine önemli ölçüde girdi sağlayabileceğiz. Bu bağlamda, özellikle Geçitköy Barajı; tatlı su reserve verimli kullanarak tarihsel süreçte de bilinen mukayese üstünlüğümüz olan bölgesel tarımın gelişimi için hayati önem taşımaktadır.
Su, yaşam için olmazsa olmaz ön koşullardan biri olması sebebiyle temiz suya erişimin insan yaşam hakkı olduğunu ve herkes kendi çapında bir takım tedbirler alarak su tasarrufu yapabilir. Bu bağlamda, toplum bilinçinin artırılması için her yaşa yönelik eğitim ve öğretim faaliyetlerini artırlmalıyız. Kamu spotları ile kamusal seferberlik yapılması ile kazanacaklarımız geleceğe daha güvenle hazırlanmamızı sağlayacaktır. 
22 Mart Dünya Su Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün, suyun korunması konusunda sosyal bilinç oluşturulmasına vesile olmasını diliyorum.

Hasan Küçük