İncirli’de faaliyet gösteren bir fırında şoför olarak çalışan T. Ö. satışını yaptığı ürünler karşılığında temin ettiği 4 bin 300 TL’yi sirkat ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

İncirli’de faaliyet gösteren bir un ürünleri iş yerinde şoför olarak çalışan T. Ö., dağıtımını ve satışını yaptığı ürünlerden temin ettiği 4 bin 300 TL parayı şirket muhasebesine yatırmayıp sirkat ettiği gerekçesiyle iş yeri müdürünün şikayeti üzerine tutuklandı.

“Müstahdem tarafından sirkat” suçlaması ile ilgili olarak hakkında soruşturma başlatılan zanlı, tutuklanmasının ardından yapılan PCR testi sonucunun çıkmaması nedeni ile mahkeme huzuruna çıkarılamazken, gıyabında gerçekleştirilen tutukluluk müracaatı sonucu mahkeme zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

2 MARKETTEN TOPLAM 4 BİN 300 TL

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Bulut mahkemede verdiği ifadesinde, İncirli’de faaliyet gösteren “Narin Un Ürünleri” isimli şirketin müdürünün 15 Şubat 2021 tarihinde Dörtyol Polis Karakolu’na gelerek, iş yerinde şoför olarak çalışan T. Ö.’nün 2020 yılı Aralık ayı ile 14 Şubat 2021 tarihleri arasında Aslanköy’de faaliyet gösteren bir market ile Alsancak’ta faaliyet gösteren bir marketten toplamda 4 bin 300 TL parayı müstahdemi olarak aldıktan sonra muhasebeye teslim etmeyerek sirkat ettiğini bildirdiğini söyledi.

İş yeri müdürünün aynı zamanda verdiği bilgide halen daha muhasebelerine para yatırılmadığını beyan ettiğini aktaran Bulut, zanlının ayni tarihte tutuklandığını açıkladı.

Zanlının gönüllü ifade verdiğini söyleyen Bulut, ifadesinde Aslanköy’deki marketten aldığı parayı kabul ettiğini ancak Alsancak’taki marketten aldığı parayı kabul etmediğini belirtti. Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ifade eden Bulut, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kaynak:Kıbrıs Postası