İskele Belediyesi, İskele ve köylerinde yaşayan vatandaşların sağlığını koruma hedefiyle, İskele’de bulunan ve işbaşı yapan devlet dairelerine, kurum ve kuruşlara maske dağıtmaya başladı.

Sokağa maskesiz çıkmanın yasak olduğu şu günlerde dağıtılan maskeler, dairelerde, kurum ve kuruluşlarda görev yapacak personele ücretsiz olarak veriliyor.

SADIKOĞLU: “HALK SAĞLIĞINA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÖNEM VERİYORUZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm dünya gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) de küresel salgınla mücadele ettiğini, alınan tüm kararlara İskele ve köylerinde uyulması için titizlikle çalıştıklarını hatırlattı. Sadıkoğlu, İskele Belediyesi olarak tedbiri elden bırakmadıklarını bu tedbirler kapsamında İskele Belediyesi sınırlarında bulunan devlet dairelerine, kurum ve kuruşlarda görev yapan tüm personele ücretsiz maske dağıtımına başladıklarını ifade etti. Başkan Sadıkoğlu, hem personelin hem de İskele ve köylerinde yaşayan 7’den 70’e tüm insanların sağlığını önemsediklerini söyledi.

Hasan Sadıkoğlu, açıklamasının sonunda ise geçtiğimiz hafta bakanlar kurulunda alınan 2 karara dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda kısmı sokağa çıkma yasağı ve ilçeler arası geçiş yasağı sona ermiştir. Ancak salgın riskinin halen devam etmekte olduğu gerçeğini asla göz ardı etmeyiniz ve tedbiri elden bırakmayınız. Lakin her insan önce kendisinden sonra da sevdiklerinden, arkadaşlarından, dostlarından kısacası çevresinde ki herkesten sorumludur. Kendi sağlığınızı ve çevrenizdeki insanların sağlığını da önemseyerek lütfen acil ihtiyaç olmaması durumunda sokağa çıkmayınız! Çıkmanız durumunda ise lütfen maskesiz dolaşmamaya özen gösteriniz!”