Jale Refik Rogers: “Raporu okuyacak olan vekil ‘gitmem gerek’ diyerek ayrıldı, bütçe görüşülemedi”

HP Milletvekili Jale Refik Rogers, Meclis’in TAK bütçesini görüşmek için açıldığını ancak ilgili raporu okuyacak Milletvekilinin “gitmem gerekir” diyerek Meclisten ayrıldığından dolayı raporun okunamadığını, bütçenin görüşülemediğini ifade etti.

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, Meclis Genel Kurulu’nun muhalefetin de mutabakatıyla sadece TAK bütçesini görüşmek için açıldığını ancak ilgili raporu okuyacak Milletvekilinin “gitmem gerekir” diyerek meclisten ayrıldığından dolayı raporun okunamadığını, bütçenin görüşülemediğini ifade etti.

Meclis’in açılması için el kaldıran hükümet vekil ve bakanlarının çoğunun, Meclis’in açılmasının ardından ayrıldıklarını ifade eden Rogers, “Konu meclisin sadece açılması değil, çalıştırılmasıdır. Halkın sorularına ve sorunlarına cevap verilmesidir. Hala mecliste bulunan hükümet vekillerini tenzih ederek soruyorum, bu nasıl bir ciddiyetsizliktir?” diye isyan etti.

Jale Refik Rogers’ın paylaşımı şöyle:

“Bu ciddiyetsizlikle ülke nasıl yönetilir. İnanılır gibi değil!

İzolasyonda olan vekillerden dolayı açılması için uzun süre müzakere edilen meclis genel kurulu, muhalefetin de mutabakatıyla sadece TAK bütçesini görüşmek için açılmıştır. Ancak bu bütçe ile ilgili raporu okuyacak milletvekili genel kurul açıldıktan sonra  “gitmem gerekir” diyerek meclisten ayrıldığından dolayı rapor okunamayacağından bu bütçe de görüşülemeyecektir. 

Zaten meclisin açılması için el kaldıran hükümet vekil ve bakanlarının çoğu halihazırda ayrılmış durumda. Muhalefetin sorularına cevap vermesi gereken bakanlar gitmiş bile.

Konu meclisin sadece açılması değil, çalıştırılmasıdır. Halkın sorularına ve sorunlarına cevap verilmesidir. Hala mecliste bulunan hükümet vekillerini tenzih ederek soruyorum, bu nasıl bir ciddiyetsizliktir?!”