KKTC’ye Türkiye tarafından bugün iki tane jeneratör hibe edildi. Jeneratörler bugün Gazimağusa Limanı'nda teslim alındı.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Maliye Bakanı Sunat Atun, Türkiye tarafından hibe edilen jeneratörlerin teslim alımı için limana ziyarette bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye hibe ettiği iki jeneratör bugün ülkeye ulaştı. İki jeneratör bugün 10.00 raddelerinde Gazimağusa Limanı’na ulaştı. Toplam 50 megavatlık 2 jeneratör Gazimağusa Limanı’na geldi

Jeneratörler 10 gün içinde devrede!
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye hibe ettiği iki jeneratörün 10 gün içinde devreye gireceğini açıkladı. Üstel, ülkede yaşanan enerji sorunlarının çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı.

“Jeneratörler için ücret ödenmedi"
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye tarafından hibe edilen jeneratöreler için herhangi bir ücret ödenmediğini söyledi. Üstel,” Türkiye her zaman yanımızda. Ülkemizde pandemi süreci devam ediyor ve dövizdeki dalgalanmalar ve Rusya- Ukrayna savaşı sürüyor; bu yüzden enerji sorunu yaşanıyor. Rusya- Ukrayna savaşı yaşandığı müddetçe bu sorunlara yaşayacağız” dedi.

Ataoğlu, Erdoğan ve Oktay'a teşekkür etti
Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye tarafından hibe edilen jeneratörler için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür etti. Ataoğlu, hibe edilen jeneratörlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilisim