“Kapalı devre turizm” 12 Nisan’da başlamayabilir; gözler bugünkü toplantıda

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulan danışma kurulunun bugün “kapalı devre turizm” konusunu görüşmek üzere yeniden toplanacağını belirterek, “belki de toplantı sonrası Turizm Bakanı ile Sağlık Bakanı bu konuda görüşerek yeni bir karar üretebilir” dedi. Tolun, 12 Nisan tarihinin yeniden gözden geçirilmesi gerekebileceğini de kaydetti.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, BRT’de katıldığı programda, 12 Nisan’da başlaması beklenen “kapalı devre turizmi” ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Tolun, sağlık ve ekonomi arasındaki dengenin korunması gerektiğine dikkat çekerek, Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘danışma kurulu’nun bugün saat 14.00’te, “kapalı devre turizm” konusunu görüşmek üzere toplanacağını kaydetti.

Danışma kurulunun, kapalı devre turizm ile ilgili üreteceği kararın ardından, “belki de Sağlık Bakanı ile Turizm Bakanı’nın görüşeceğini ve bu konuda yeni bir karar üretme yoluna gidebileceğini” ifade eden Tolun, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile uyum içinde hareket etmek istediklerini belirtti.

Tolun, “Baskı kullanarak açılım sağlamak, bizim için çözüm değildir. Turizm paydaşlarının ortak kararı doğrultusunda, 12 Nisan tarihi belki de yeniden gözden geçirilmesi gerekebilir” dedi.

Çok hassas bir dönemden geçildiğini, bu dönemde herkesin sabırlı olması gerektiğini ifade eden Tolun, “Ancak bir taraftan da hep fedakârlık yapacak olan kesimin de aç bırakılmaması ve doyurulması gerekir. İhtiyaçlarının giderilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Turizm paydaşlarının 16 aydan bu yana çok zor durumda olduğunu vurgulayan Tolun, “Devletin bu sektöre eğilip, bunu nasıl ayakta tutabileceği noktasında çalışması gerekir” dedi.

Kapalı devre turizmiyle ilgili sadece charter seferlerin konuşulduğunu, turizm paydaşlarının ise sadece charter seferlerin değil; düzenli sefer sayısının da arttırılması yönünde bir talebi olduğunu ifade eden Tolun, “charter seferler, sadece çok küçük bir kesimin faydalanması anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Kapalı devre turizminin Türkiye’ye yönelik bir adım olduğunu ifade eden Tolun, “kara sınır kapıları halen daha kapalıdır. Kapılarla ilgili de olumlu adımlar atılması gerek” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Kıbrıs Postası