Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Dünya Toprak Günü nedeniyle mesaj yayımaladı.

Birlik mesajında KKTC’deki toprak politikasına dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkan Hüseyin Kelle, basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada Dünya üzerinde değişen iklim koşulları ve yanlış toprak politikaları sebebiyle dünyada her yıl 250 milyondan fazla insanın doğrudan çölleşmeden etkilendiği ortaya çıkmaktadır ifadelerine yer verdi. 

Açıklamasına Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu toprakların verimli olduğunu kayıt ederek ve kırsalda yaşayan köy halklarının topraklarına sahip çıkarak betonlaşmayı engelleyebileceklerini belirtti.

Ayrıca pandemi süreci içerisinde üretimin ne kadar önemli olduğunun ortaya bir kez daha çıkmasından sonra, Kıbrıs Türk Halkı’nın pandemi süreci öncesine göre üretime, üreticiye ve verimli topraklarına daha fazla sahip çıkmaya başladığı şu günlerde toprağının öneminin tarımsal alanda arttığını gözlemlediklerini ifade etti. 

Kelle, Kuzey Kıbrıs topraklarının, üretime olan ilginin artırılması ve toprak koruma yasasının hazırlanıp yürürlüğe konmasıyla korunabileceğini de ifadelerine eklerken, sürdürülebilir Tarım politikaları ile Toprak Koruma Yasası’nın ve emirnamelerin örtüşmesi gerektiği ülkemiz Kuzey Kıbrıs için elzem hale gelmiştir diye ekledi. 

Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, açıklamasında ayrıca tüm üreticilerin “5 Aralık Dünya Toprak Günü’nü kutladı.