KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi Ali Akın Önder Kanal T ekranlarında Ferka Ekinci'nin sunduğu Haber Artı programına konuk oldu 

KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi Ali Akın Önder: “Enerji çeşitliliği, arz güvenliği, ayrıştırma AB normudur”

KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi Ali Akın Önder, ileride bu hükümetin “Saner hükümeti” olarak anılacağını ifade ederek YDP’ye yüklenilmesinin manası olmadığını dile getirdi… Önder, elektrikte enerji çeşitliliği, arz güvenliği ve ayrıştırmanın bir AB normu olduğunu kaydetti.

Elektriğe zam iddiaları konusunda bir soru üzerine KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi Ali Akın Önder, “Maliyetlerle ilgili komite çalışıyor. Ortaya çıkacak. Daha önce yapılması gerekiyordu bu çalışmanın... Bu devletin hantal yapısından kaynaklı...” dedi.

KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi Ali Akın Önder konu hakkında şöyle dedi;

 “3 defa yönetim kurulu kararı aldık bu konuda. Şikâyetlerimizi bildirdik. KIB-TEK Yönetim Kurulu olarak zam yaptık, diyemeyiz biz… Şimdiye kadar sorunlar sümen altı edildi. Ne zamanki sürdürülemez olduğu ifade edildi, kamuoyu gündemine geldi. Maliyetlerle ilgili komite çalışıyor. Ortaya çıkacak. Daha önce yapılması gerekiyordu. Bu devletin hantal yapısından kaynaklı… Yeter ki iyi niyet olsun… AB normlarında, üretimi çeşitlendirmek zorundasın. Arz güvenliğini sağlamak zorundasın. Üretim, dağıtım ve tahsilatı ayrıştırmak zorundasın... İşimize gelince AB, AB diyoruz mangalda kül bırakmıyoruz. Herkes her şeyden şikâyetçi.. Peki, düzeltmeye başlayalım… Hiçbirimiz kalıcı değiliz…”

“İLERİDE BU HÜKÜMET ‘SANER HÜKÜMETİ’ OLARAK ANILACAK, YDP DEĞİL”

“İleride bu hükümet ‘Saner Hükümeti’ olarak anılacak, YDP değil” diyen Akın, hükümetteki pozisyonları hakkında ise şu ifadeleri kullandı;

“Tek bakanlıktayız. Biz elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz ama… Anılacaksa ileride bu hükümet, Saner hükümeti denecek. Hep beraber bu taşı kaldıralım. Bu toplumu ileri götürelim. Bürokrasi hantaldır… Bulundukları mevkiden daha çok yer işgal eder. Bunlar yerlerini bırakmak istemezler. Batılı gibi yaşamak için özen gösteriyoruz ama doğulu gibi bu mantıkla yaşıyoruz. Ortayı bulalım… Bırakın işini doğru yapmak isteyenler yapsın. Biz sonuna kadar uğraşıyoruz, halkımızdan tek isteğimiz destek. Mali sorunlar var ama bunları aşacağız…”

Editör: TE Bilisim