Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Ermenistan'ın, Azerbaycan sivil halkını hedef alan saldırılarını kınadığını açıkladı. Kıbrıs İlim Üniversitesi’nden bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Uluslararası hukukun açık ihlali olan Ermeni saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Hocalı'da 30 yıl önce katliam yapan Ermenistan bugün de bölgede barış ve huzurun tesisine engel olmaktadır" denildi.

Ermenistan’ın 1991 yılı sonrası, Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ’la başlayan işgalci tutumu Kıbrıs İlim Üniversitesi tarafından kınandı. Kıbrıs İlim Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Azerbaycan topraklarının işgaliyle başlayan ve Hocalı soykırımıyla tarihin acı sayfalarında yerini alan insanlık dışı uygulamalar ve yapılan eziyet hala sürmektedir. Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır.

Hocalı katliamı hafızalarımızda tazeyken Ermenistan, sivil toplum yerleşim merkezlerine saldırmakla savaş suçu işlemektedir.

Ermenistan’ın işgalci zihniyetle dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışma çabalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve AGİT kararları mutlaka uygulamaya konulmalı ve Ermenistan, işgal ettiği topraklardan kayıtsız şartsız bir şekilde çekilmelidir.

Toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını kullanan, kendi gasp edilmiş topraklarını geri kazanma mücadelesi veren Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

‘İki devlet, tek millet’ anlayışıyla süren kardeşlik bağımızı bir kez daha vurgularken, Ermenistan’ın işgalci anlayışı içinde Azerbaycan yerleşim birimlerini ve halkını hedef alan tarzını şiddetle kınıyor, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla gerçekleştirdiği harekâtı ve destekliyoruz.

Bu milli davada şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diler, her zaman, her zeminde Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu vurgularız.”

Editör: TE Bilisim