Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı işbirliğinde başlatılan " Vefa Geceleri Projesi "'nin ilki spor, kültür ve sanat alanında ülkemiz gençliğine hizmetleri bulunan  Mustafa Uğur onuruna Güzelyurt'ta düzenlendi.
Vefa Gecesinde Kıbrıs Vakıflar İdaresi' den konuşma yapan Mehmet GÜNEŞ " İnsanların hayattayken onurlandırılmasının önemine  değinerek her zaman İnsanların en değerlisi  insanlara faydalı olandır vurgusunu yaptıklarını ve böylesi hizmetlerle ülkeye ve gençlere faydası dokunan büyüklerimizi onurlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı Mütevelli Başkanı Doç. Dr. Nazım Burgul konuşmasında insana hayattayken dokunabilmenin onurlandırmanın örnek alınması gereken bir gelenek olması temennisinde bulundu.

Mustafa Uğur( Baflı)'ya Vefa Ödülünün takdiminde konuşan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, kendisinin de spordan gelen biri olarak Baflı hocayla birlikte mesai harcadıklarını, böylesi anlamlı bir etkinlikte anıları tekrardan dinlemenin kendisini duygulandırdığını belirtti. Mustafa Uğur'un ailesi ve sevenlerinin katıldığı gecede Binatlı ve Baf Ülkü camialarının da Baflı hocaya vefalarını vurgulamaları zaman zaman duygusal anlar yaşattı.