Yönetmenliğini ve Senaristliğini Mert Can Mavi’nin üstlendiği “GARAVOLLİ”

isimli gençlik komedi Filmi yeni dönemde çalışmalarına hızla başladı. Toplumsal gelişim Hareketi (TOGEH-DER) , Elite Cast Modellik Ajansı ve Elite Production’ın üstlendiği

gençlik filmi çok yakında oyuncu seçmelerine başlayacak.

2019 yılında Ülkemizin ilk Tarih dizisi “ Aşk-ı Kıbrıs “ dizisinin Yönetmenlerinden olan Mert Can Mavi şimdiki hedeflerinin Z kuşağı olduğunu belirti. Yeni nesil bir komedi filmi ile gençliğin önünü sanat ile açarak topluma özel gereksinimli bireylerinde kazanılmasını vurguladı. Kardeşliğin , dostluğun , arkadaşlığın ve yardım severliğinde yer aldığı “GARAVOLLİ” filmi tarih ve kültürel miraslarımızın da ön plana çıkarak turizme katkı sağlamayı hedefliyor.

Mavi sözlerine şöyle devam etti “ Bu proje ile ülkedeki gençlerin sinemaya olan ilgisi arttırmak ve geliş-

tirmekle birlikte sadece sosyal medya üzerinden değil gerçek hayatlarında da sosyalleşebilecekleri bir ortam yaratmayı hedefliyoruz. Özel gereksinimli bireylerin yaşamlarına da dokunacağımız Film projemizde Down Sendromlu bir kardeşimizin hayallerini ekrana yansıtıyoruz. Farkındalık yaratarak özel gereksinimli bireyleri topluma kazandırmayı hedefliyoruz.

Aynı zamanda Z kuşağı olarakta belirtilen yeni neslin Köy ve Şehirdeki yaşamlarını beyaz perdeye yansıtacağız. Köy okullarındaki zorluklara alışmaya çalışan Meryem ve Hüseyin’in başlarına gelenler eminim izleyicileri kendi çocukluklarına taşıyacaktır. 2018- 2019 yılında “Aşk-ı Kıbrıs” dizimiz ile çıktığımız bu yolda bir çok oyuncuyu ülkemize kazandırdık. O dönem Yönetmen yardımcılığında bana destek olan Batuhan Aşçı ve Eren Aslanhan ile ülkemizde gençlere imkan verilirse neler yapılacağını bir nevi kanıtlamıştık. TOGEH - DER başkanı Sayın Sibel Dinçyürek ve dernek üyelerinin bizlere inanması ve güvenmesi sayesinde bir çok başarıya hep birlikte imza attık. Elite Cast ve Modellik Ajansı olarak halen daha Kuzey Kıbrıs’ın en büyük oyunculuk Ajansıyız. Bizler ülkemizde oluşan amborgoları sanat ile yıkıp üzerine SANAT KÖPRÜSÜ inşa etmek istiyoruz. Ülkemiz adına bir çok proje düşünmekteyiz ve Kuzey Kıbrıss Türk Cumhuriyeti bayrağımızı en iyi şekilde Avrupa’da ve Dünya’da temsil etmek istiyoruz.”

"GARAVOLLİ" filminin konusu;

Annelerinin doğduğu Kıbrıs’taki Dipkarpaz köylerine geri dönme kararıyla birlikte Mağusa’daki şehir yaşamından köy hayatına adapte olmaya çalışan ve okulda yeni arkadaşlar edinmeye çalışan Meryem ve Hasan’ın hikâyesini anlatıyor.

Mağusa’da yaşayan Hasan, bir müzik yarışmasına katılmanın hayalini kurmaktadır. Fakat planları Annesinin köye geri dönme kararıyla altüst olur. Hasan ve çok zeki kız kardeşi Meryem köydeki hayata adapte olmaya çalışırken birbirinden komik olaylar onları bekler.