Rum Merkezi Cezaevi'nde, adı Tansu Cidan olan 41 yaşındaki Kıbrıslı Türk mahkumun ölü bulunduğu haberi verildi. 

Elde edinilen bilgilere göre, ismi Tansu Cidan olan Kıbrıslı Türk mahkumun, Kürt kökenli bir mahkum tarafından kesici bir cisimle saldırıya uğradığından söz edildiğini bilgisi paylaşılırken, soruşturma memurlarının cezaevinden topladıkları ifadelere göre, dün Kıbrıslı Türk Cidan ile Kürt kökenli şahıs arasında, arka planında uyuşturucu meseleleriyle ilgili anlaşmazlıkların olduğu şiddetli bir kavga yaşandığını belirtti.
Kıbrıslı Türkün son üç gündür sürekli saldırıya uğradığı ve dövüldüğünden de söz edilirken, Kıbrıslı Türk mahkumun, tasarrufunda büyük miktarda metamfitamin bulundurmaktan ötürü, mahkeme kararıyla sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Kıbrıslı Türkün mahkum arkadaşları tarafından hücresinde baygın bir halde bulunduğu, ambulans gelene kadar hemşirelerin ilk müdahalelerde bulunduğu, ancak mahkumun hayata döndürülemediği belirtildi.

Sağlık görevlisinin Kıbrıslı Türk mahkumun hayatını kaybettiğini onayladığını ve ailesinin durumdan haberdar edildiğini yazan “Alphanews.live” haber sitesi, Kıbrıslı Türk’ün ölüm koşullarının netleştirilmesi için otopsi yapılması amacıyla cezaevine adli tabip çağrıldığını, öte yandan Rum polisinin de konuyla ilgili araştırma başlattığı kaydedildi.

Konuyla ilgili haberlerde, Rum Polisinin Kıbrıslı Türk mahkumun ölümüyle ilgili olarak, kasten adam öldürme araştırması yapmakta olduğu vurgulandı.