Şubat 2019 ayı içerisinde Gazimağusa, kız arkadaşı B.K ( K - 15 ) ile whatsApp üzerinden çıplak ve görüntülü olarak sohbet ettikleri esnada kız arkadaşı B.K’nin fotoğrafını çekerek arkadaşı B.Y ‘ e gönderen G. N, ( E-19 ) polisin başka bir mesele ile ilgili tahkikatı esnasında 3.4.19 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.

Bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine bir gün tutukluluk emri alındı.

Olayın olguları ile ilgili tahkikat memuru Şükrü Hafız mahkemede yeminli şahadet verdi. Hafız şahadetinde; zanlının 2019 Şubat ayı içerisinde kız arkadaşı ile whatsApp üzerinden çıplak ve görüntülü olarak gerçekleştirdiği sohbet esnasında kız arkadaşı olan müşteki B.K nın resmini çekerek arkadaşı B.Y’ e gönderdiğini söyleyen Hafız 3.4.19 tarihinde müştekiyi tespit ettiğini, sosyal hizmetler dairesi yetkilisinin huzurunda olayı bilgisine Pinbahis getirerek telefonunu emare olarak aldığını söyledi.

Hafız şahadetine devamla sahte facebook hesabından birçok bayana cinsel taciz içerikli mesajlar yazdığı tespit edilerek 2.4.19 tarihinde tutuklanan B.Y isimli şahsın emare telefonunda yapılan incelemede facebook‘ta açmış olduğu sahte hesabından bu olayın ortaya çıkarıldığını aktardı. Gerek gönüllü ifadesinde gerekse telefonunda yapılan incelemede bu olayın tespit edildiğini aktaran Hafız, tahkikatına devam edebilmesi için zanlı aleyhine bir gün tutukluluk talep etti.

Zanlı avukatının tahkikat memuruna sormuş olduğu şikayetçinin bu resmi gönderdiği konusunda zanlının bir beyanı var mı sorusuna karşılık tahkikat memuru evet araştırılacaktır cevabını verdi.

Olguları değerlendiren yargıç umut inan zanlının bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Müşteki daha sonra her iki şahıs hakkında şikayetci oldu. (MHA)