Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2021 yılının bütçesinin yaklaşık 10 Milyar TL olduğu açıklandı. Covid-19 aşılarının ise Türkiye ile yapılan görüşmeler çerçevesinde KKTC’ye de paralel olarak geleceği bildirildi.Kanal T'ye konuşan Başbakan Ersan Saner önemli açıklamalarda bulundu.

13. MAAŞLAR İÇİN MÜJDE YAKIN

13. maaşlarla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir diyen Başbakan Saner,  “umut ediyoruz ki onun da müjdesini yakında vereceğiz. Tabi bunun içinde Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler içerisinde görüşmelerimiz devam ediyor. Ankara ile yapacağımız temaslardan sonra bu konu netleşecek” dedi.

“TÜRKİYE İLE AYNI ANDA AŞILARA SAHİP OLACAĞIZ”

Türkiye’den gelecek olan aşılarla ilgili de önemli bilgiler paylaşan Başbakan Saner, Türkiye’den 50 Bin sayısının çok üzerinde bir aşı talebimiz vardır ve hedefimiz toplumun 3/2’sini aşılamaktır. Aşılar konusunda Sağlık Bakanımız aracılığıyla görüşmeler devam etmektedir. Ondan dolayı da bir endişemiz yoktur. Türkiye’ye gelir gelmez aynı paralelde bu aşıları biz de alacağız” ifadelerini kullandı.

BÜTÇEYE HAYAT PAHALILIĞI AYARI

10 Milyar Türk Lirası’na yakın bir bütçe oluşturduklarının altını çizen Başbakan Ersan Saner, onu da Pazartesi günü Meclis’e göndereceğiz. Son düzenlemeler yapılıyor çünkü Hayat Pahalılığı’nda bir oynama olduğu için 9 Milyar 700 Milyon TL olan bütçenin 10 Milyar TL’ye çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim