Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2020 yılı içerisinde yapılan düzensiz göç ile mücadele operasyonları kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti'nden KKTC'ye gelmeye çalışan 550 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sahil Güvenlik Komutanlığı 2020 yılı faaliyet raporu yayımlandı.

Rapora göre düzensiz göçmenlerden 178'i T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile yapılan ortak operasyonlarda tespit edildi ve Sahil Güvenlik Alanında Destek ve İş birliği Protokolü kapsamında T.C. Sahil Güvenlik ekiplerine denizde teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından  2020 yılı içerisinde bir özel motoryata düzenlenen operasyondaysa gümrük yasasına aykırı bir şekilde Türkiye'ye götürülmek üzere yaklaşık 1,450,000 TL değerindeki kaçak eşya ele geçirildi.

Yine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile yapılan iş birliği sonucunda İstanbul'da bir yük gemisine yapılan operasyonda 28,500,000 TL kaçak tütün ve sigara yakalandı.

Öte yandan KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı denizde can ve mal güvenliğinin sağlanması çerçevesinde 2020 yılı içerisinde 5 arama kurtarma görevinde 5 KKTC vatandaşı, 2 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 1 diğer ülke vatandaşı olmak üzere toplam 8 kişiyi sağ olarak kurtararak ailelerine kavuşturdu.