Geçtiğimiz Pazar günü faşist ELAM örgütü Derinya sınır kapısında eylem yapmış, eylemi taşkınlık boyutuna getirerek ara bölgede yangının çıkmasına neden olmuştu. Ve yine eylemlerine 17 Ekim’de devam edeceğini açıklayan faşist zihniyete karşı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Vatansever Kıbrıs Türklerinden tepki gelmiş, karşı eylem için belirtilen tarihte aynı noktada buluşmak için çağrıda bulunuldu. Bu durumun Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askerlerimiz ve Polisimizin işlerini yapmasında kendilerine yük olunacağı gerekçesi ile TMT Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Veli Koreli gençlere anlamlı bir çağrıda bulundu.

Korel’in açıklaması şöyle;

Bildiğiniz üzere 11 Ekim tarihinde, Derinya Sınır Kapısı’nda, faşist ELAM örgütünün düzenlemiş olduğu eylem sırasında, sınır ihlali gerçekleştirilmeye çalışılmış ve atmış oldukları havai fişekler ile ara bölgede yangın çıkarmışlardır.

Bu faşist eylemin devamının 17 Ekim tarihinde gerçekleşeceği bilgisi kamuoyunda yayılmış vaziyettedir. Bizim çağrımız; vatanını, polisini, askerini seven gençlerimizin; provoke edilip, art niyetli bir gösteriye dönüştürülme ihtimali yüksek olan bu eyleme, KATILMAMASI yönündedir.

Bizlerin orada yaratacağı kalabalık Güvenlik Kuvvetleri komutanlığına bağlı askerlerimizin ve polislerimizin ehliyle yerine getirdikleri görevlerinde onlara bizler tarafından da yük oluşturacaktır.

Kolluk kuvvetlerimiz tarafından ihtiyaç duyulması halinde, asker ve polisimizin yanında olacağımız kuşkusuzdur. Bu sebeple bizler aktif şekilde orda bulunmak yerine durumu takip etme taraftarıyız Çağrımıza rağmen oraya gidecek olan gençlerden ricamız hiçbir kışkırtmaya veya baskılamaya kanıp hatalı davranışlarda bulunmamaları yönündedir.

Haklı olduğumuz durumda bizi haksız yere düşürmeye çalışanlara itibar etmeyelim.

TMT

Veli KORELİ