Fuat Oktay’ın son KKTC ziyareti ile gündeme gelen ve Müteahhitler Birliği'nin sert tepkisine neden olan “Köy yollarını Ankara’nın yapacağına” ilişkin gelişmede geri adım atıldı ve sorun çözüldü... Ekonomik Örgütler Platformu sözcüsü Cafer Gürcafer gelişmeyi Kıbrıs Postası’na doğruladı ve başka ayrıntılar da verdi...

Kıbrıs Postası, geçtiğimiz gün Ankara'ya giderek Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la görüşen Ekonomik Örgütlerin geniş toplantısına ilişkin ayrıntılara ulaştı... 

Bunlar arasında en önemlisi ise Fuat Oktay’ın son KKTC ziyareti ile gündeme gelen ve Müteahhitler Birliği'nin sert tepkisine neden olan “Köy yollarını Ankara’nın yapacağına” ilişkin gelişmede atılan geri adım... 

Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgiye göre KKTC'de köy yollarını yerli firmalar yapacak. 

Gelişmeyi Ankara'yı ziyaret eden heyetin başını çeken Ekonomik Örgütler Platformu dönem Sözcüsü, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer doğrularken "evet bu sevindirici neticeyi almaktan, gördüğümüz ilgiden memnunuz" dedi. 

Kıbrıs Postası'na açıklayan Cafer Gürcafer, “çok önemli ve verimli toplantılar gerçekleştirdik ve memnunuz. Karayollarına ilişkin topaltımızda genel müdürler düzeyinde bir araya geldik. Prensip olarak bu köy yollarının tümünün fiyat farkı oluşmaması hatta yüksek dahi olsa KKTC yapacak” dedi.

HEDEF: YERLİ FİRMALAR DA BÖLÜNMÜŞ YOLLLARA ORTAK OLACAK

Köy yolları meselesine ek olarak ise Türkiye’nin yapacağı bölünmüş karayolları projelerinde ise bizim müteahhitlerimiz ile Türkiye’den müteahhitlerin ortak olabileceği bir formülde, KKTC ekonomisi lehine bir arayış da masaya yatırıldı ve bu konuda çalışmalar yapılacak.

Gürcafer’in Kıbrıs Postası aracılığı ile naklettiğine göre bu konuda Türkiye’de de bizde olduğu gibi bir mevzuat sorunu var ve bunun aşılması için Fuat Oktay bazı talimatlar verdi.

"UMUTLUYUM..."

Ekonomik Örgütler Platformu dönem Sözcüsü, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “bu nasıl olur buna da çalışacağız. Buna karar verildi… İki prensip var: ilki know-how'ın ülkemizde kalması… İkincisi ise süratle, gecikmeden projelerin yürümesi… KKTC ekonomisine katkı koyacak şekilde düzenlenmesi…”

Söz konusu toplantılar sonrası alınan kararlar ile hedeflenen vizyon konusunda “umutlu musunuz?” sorusunu ise Gürcafer “evet umutluyum… Gayet ayrıntılı, derinlemesine bir toplantı gerçekleştirdik.” dedi.

“AŞILAR KONUSUNU, MALİ KÜLFETİ ORTAYA KOYAN BİR SUNUMLA YAPTIK, DERDİMİZİ ANLATTIK”

Aşıların bir an evvel ülkemize sevki ile ekonomik yükün Türkiye’ye daha fazla bedel ödetmemesi anlamında bir sunum da yapıklarını anlatan Gürcafer, “aşıların gecikmesi ya da parti parti az miktarda gelmesi neticesi oluşacak külfeti de anlattık” dedi.

“ASALAKLIK SORUNU HEP YAŞADIĞIMIZ BİR ŞEY…”

Cafer Gürcafer, “ilişkilerin kötü gütmesinden medet umanlar var… Asalaklık sorunu bilindiği gibi hep yaşadığımız bir şey… Doğru olana inandığımız şeyi yaptık gittik ve derdimizi paylaştık… Gayet de memnunuz” diye konuştu ve yapılan eleştirilere katılmadığını ifade etti.