Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, yeni hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. Deniz, istikrarsızlığın olduğu ortamda kimsenin yatırım yapmaya cesaret edemediğini de dile getirdi.

Katıldığı televizyon programında konuşan Deniz, bugünkü ekonomik şartlar ve devletin bu seçim yapısıyla ülkenin erken seçim maaliyetini kaldıramayacağını; erken seçimin ülkeyi 6 ay geriye atacağını söyledi.

KTTO Başkanı, “İstikrarlı hükümet yapısı olması gerekiyor. İstikrarsız ortamda kimse sahabet yatırım yapmak istemiyor. Hükümetsizlik döneminin de en kısa sürede bitirilmesini ve yeni hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz. Bir hükümet formülü üzerinde acilen siyasi partlilerin uzlaşıya varması lazım” sözlerini kullandı. Deniz, yeni hükümetin göreve gelmesiyle birlikte derhal yapısal reformları başlatması, ekonomik ve mali protokolü imzalaması gerektiğini kaydetti. Ayrıca yapılacak çok iş olduğunu da değerlendiren Oda Başkanı, Meclis’in yaz tatili süresinin de kısaltılması gerektiğini vurguladı.

Uzun süreden beri e-devlet çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Deniz, kurulacak yeni hükümetin ivedilikle bu çalışmalara öncelik vermesi ve tamamlaması gerektiğini belirtti.

Deniz, yeni hükümetten, reformcu ve icraatçı bir anlayış beklediklerini paylaştı.

Editör: TE Bilisim