Kudret Özersay: “Yetkili kurullarla oturup konuşacağız”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, partisinin “makul ve gerçekçi” olarak nitelediği politikalarının halk nezdinde karşılık bulmadığı tespitini yaptı.

Gayri resmi sonuçlar hakkında Kudret Özersay şöyle dedi;

“Halkın iradesi bu yönde tecelli etmiştir. Demokrasidir, saygılıyız. Öyle anlaşılıyor ki katılım ciddi düştüğü için daha örgütlü olan ve kendi seçmenini taşıyabilen yılların partisi iki parti UBP-CTP daha başarılı sonuçlar alabilmişlerdir. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle toplumdaki umutsuzluğun sandığa gidişi olumsuz etkilediği de görülüyor. Seçim sonuçlarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi bir polarizasyon, kutuplaşmanın ortaya çıktığıdır.

İki kanada savrulan oylar, HP’nin gerçekçi, makul politikaları seçmenden gerekli karşılığı görmemiştir. Vekil sayısı azalan Güzelyurt’ta CTP-UBP dışında seçilme şansının kaybolmasına neden olmuştur.

Yetkili kurullarla toplanıp sağlıklı bir değerlendirme yapamaya çalışacağız ve kamuoyu ile  paylaşacağız. UBP’nin bu oyu alabilmesi ülkemizdeki genel koşullar düşünüldüğünde düşündürücüdür. Memleketimize hayırlı olsun…”

Editör: TE Bilisim