Kudret Özersay: Serbest Liman'ın Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlanmasını yasalara aykırı

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Serbest Liman ve Bölge İdaresi’nin Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlanmasının yasalara aykırı olduğuna vurgu yaptı.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, 3’lü koalisyon hükümetinin programının Cumhuriyet Meclisi’nde görüşüldüğü sırada kürsüye çıktı.

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ HÜKÜMET, EK BÜTÇEYİ BİZİMLE PAYLAŞSIN”

Seçim öncesi bütçenin Cumhuriyet Meclisi’nden geçtiğini, görüşmeler sırasında müthiş bir döviz krizi yaşandığını kaydeden Özersay, “Fakirleşme oldu, bütçedeki rakamlar anlamını yitirdi. Gönül isterdi ki hükümet ek bütçeyi bizimle paylaşsın.” dedi.

Hükümet icraat listesinde ek bütçeyi göremediklerini, en acil ise bunun olduğunu ifade eden Özersay, bütçenin eridiğini belirtti.

“TAKVİMLENDİRME YOK”

Program içerisinde pek çok siyasi parti tarafından tekrarlanan onlarca vaat olduğunu söyledi. Ortaya konulan programlarla ilgili herhangi bir takvim göremediklerini kaydeden Özersay, Eğitim Bakanlığı projelerinde sadece 2022 sonuyla ilgili tarih verildi.

Takvimlendirme olmadığı için ortaya koyulan hedeflerin ciddi soru işaretleri olduğunu Özersay, “Soru işaretleri oluştu.” dedi. 5 yılllık ekonomik kalkınma planı yapılacağını ifade eden Özersay, bunun ne akdar süre içerisinde olacağının da belirtilmediğini söyledi.

“SERBEST LİMAN DÜZENLEMESİ YASALARA AYKIRI”

Serbest Liman ve Bölge İdaresi ile ilgili bir düzenleme yapıldığını bunun ilgili yasalara aykırı olduğunun altını çizen Özersay, “İlgili yasalara aykırı davranmanızı yadırgadım.” dedi. Özersay,Serbest Liman ve bölgeleinin Turizm Bakanlığı’na verildiğini oysa bunun ismi verilerek Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda olması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK:KIBRIS POSTASI