“Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların (LGBTİ+), sömürüden özgür olabileceği bir Kıbrıs” sloganıyla yola çıkan Hayat Projesi, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde insan ticaretine maruz kalan LGBTİ+’ların mücadelesine katkı sağlamayı amaçlanıyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, "2021 yılı başında sunduğumuz 'Dayanışma Hattı' ve 'Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar' bilgilendirici kitapçıklarından sonra bugün 'HIV-AIDS' hakkındaki bilgilendirici kitapçığını sunmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kuir Kıbrıs Derneği, uzun yıllardır Kıbrıs’ın kuzey kesiminde lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve ötesindeki tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğine sahip kişilerin ayrımcılığa uğramaması ve insan haklarına eşit erişimi için mücadele ediyor, hak temelli mücadele ile birlikte özellikle sağlık alanında da çalışmalar yürütüyor.

Kuir Kıbrıs Derneği, ön yargıları kırmak ve konuyla ilgili farkındalık yaratmak için Kıbrıs’ın kuzey kesiminde HIV-AIDS konularında çalışmalar sürdüren `Pozitif Düşün İnisiyatifi` ile birlikte HIV-AIDS bilgilendirici kitapçığını hazırladı. Kitapçıkta, HIV-AIDS ile ilgili genel bilgiler, bulaş ve korunma yöntemleri ve HIV ile yaşamak ile alakalı tedavi, damga, ayrımcılık, akıl sağlığı ve ‘Belirlenemeyen=Bulaştırılamayan’ gibi konular hakkında detaylı bilgilere yer veriliyor.

Daha detaylı bilgi için, dayanışma hattına haftanın 7 günü 10:00-22:00 saatlerinde mesaj veya telefon araması yoluyla, +90 (542) 858 58 47 numarasından ulaşabilirsiniz. Bilgilendirici kitapçığın tümüne queercyprus.org/kitapcik adresinden ulaşabilirsiniz.