Mağusa’da bir oto galeriyi kurşunladıkları gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi uzatıldı

Gazimağusa Büyük Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir oto galeriye ateş açılmasıyla ilgili mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

   “Kanunsuz Ateşli Silah ve Patlayıcı Madde Tasarrufu”, “Meskun Mahalde Ateş Açma” ve “Kasti Hasar” suçlarından tutuklanan zanlılar S.C. (E-28) ile A.E. (E-19) ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.   

   Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Memuru Okan Keskin, olayla ilgili olguları aktardı.

   Keskin, zanlıların, 27 Mayıs 2023 tarihinde, saat 03.00’da büyük sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Mustafa Zorer Motors isimli oto galeriyi kurşunladığını ifade etti.

   Zanlıların 9 mm çapındaki tabancayla asfalt yol içerisinden, yaklaşık 22 metre mesafeden, işyerinin doğuya bakan ana giriş kapısının yanındaki vitrin camı ile duvara 2 el ateş açtıklarını söyledi.

   Olayın polisin bilgine gelmesi üzerine olay yerinde ve çevresinde inceleme yapıldığını belirten Keskin, 2 adet 9 mm boş kovan ile parçalanmış mermi çekirdeklerinin emare alındığını dile getirdi.

   İncelenen kamera kayıtlarının ardından zanlı S.C.’nin Girne’de tespit edildiğini ve olay sırasında giydiği kast ve ceketin de emare aldığını belirten Keskin, meseleye bağlantısı olduğuna inanılan A.E.’nin de tutukladığını kaydetti.

   Meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Keskin, mahkemeden zanlılar aleyhinde ek tutukluluk emri talep etti.
   Mahkeme, zanlıların 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: Haber Merkezi