“Kuşları çaldığımdan haberim yoktu, ilaç etkisi altındaydım”

Mağusa’da Ümit Özakman’a ait kanarya cinsi kuşları çaldığı gerekçesi ile tutuklanan İbrahim Turaç hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı, mahkemede İlaç kullanıyorum. Kuşları çaldığımdan haberim yoktu. İlaçların etkisi altındaydım" diyerek ilginç bir savunmaya başvurdu.

Mağusa’da 22- 23 Şubat tarihleri arasında Ümit Özakman’a ait ambar içerisinden 9 adet kanarya cinsi kuşu sirkat ettiği tespit edilerek tutuklanan zanlı İbrahim Turaç hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Zanlı “Ambar açma”, “Sirkat” ve “Mülke tecavüz” suçlamaları ile bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlı Turaç ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkeme zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, zanlının 2 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Zanlı ile birlikte tutuklanan Hüseyin Atatüre ise mesele ile bağlantısının olmadığının tespit edilerek serbest bırakıldı.

Mahkemede söz hakkı verilen Turaç “Ben Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesinde tedavi görüyorum. İlaç kullanıyorum. Kuşları çaldığımdan haberim yoktu. İlaçların etkisi altındaydım. Uyandığımda kuşları yanımda buldum” diyerek ilginç bir savunmaya başvurdu.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı İbrahim Turaç’ın 22-23 Şubat 2021 tarihleri arasında Mağusa’da Ümit Özakman’a ait evin avlusu içerisinde bulunan ambarın kapalı ancak kilitsiz vaziyetteki kapısını açıp içeriye girdiğini anımsattı.

Zanlının ambar içerisinden 1 adet kafes ile 9 adet kanarya cinsi kuşu sirkat ettiğini söyleyen Çangaroğlu, yürütülen soruşturmada zanlının 2 Mart 2021 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

 Zanlı Turaç’ın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyleyen Çangaroğlu, çaldığı kuşların yerini söylediğini ve kuşların bulunup emare alındığını aktardı.

Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Çangaroğlu, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.