KUZEY Kıbrıs ve Türkiye’nin de katılacağı geleneksel World Travel Market (WTM),  Londra Turizm Fuarı, 7 Kasım Pazartesi günü başlayacak.

7 – 9 Kasım tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan World Travel Market 2021 Turizm Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs ve Türkiye standları da yer alacak. Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen WTM (World Travel Market), Excel Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlayacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Londra’nın Docklands bölgesi Excel fuar alanında yer alacaktır.

Turizm sektörünün önde gelen organizasyonlarından olarak kabul edilen Birleşik Krallık’da, 7-9 Kasım 2022 tarihleri arasında fiziki olarak gerçekleşecek olan WTM Londra Fuarı’na Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanlığı ile birlikte turizm kurumları da  katılacak. Turizm sektörü açısından büyük önem taşıyan WTM Uluslararası Turizm Fuarı, sonraki yıla ilişkin iş birliği olanaklarının geliştirilmesi, gözlemler yapılarak tahminlerin yürütülmesi açısından turizm sektörü tarafından önemli görülmekte, sektörün geleceğini şekillendiren toplantı, panel ve konferanslar ile gelecek dönem vizyonlarının belirlenmesine büyük katkı sağladığı kabul edilmektedir.

KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, 7-9 Kasım 2022 tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek ‘WTM Londra 2022’ turizm fuarına katılacağını duyurdu. Bakanlık, ‘159,50 m2’Iik boş yer kirasına yaklaşık 1 milyon 940 bin 124,41 TL (91 bin 320,60 Sterlin) ödeyeceği belirtildi. Geçtiğimiz hafta KKTC Bakanlar Kurulu, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı 2022 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan, Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’nun “Tanıtma, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri” kaleminden karşılanmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim