Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Ersin Tatar, Gazimağusa Limanı'nda incelemelerde bulundu; çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Gazimağusa Limanı'nın KKTC ekonomisi için simge noktalardan biri olduğuna işaret eden Tatar, pandemiye rağmen, zor şartlarda çalışmalarına devam eden liman çalışanlarına teşekkür etti.
KKTC'nin İthalat ve İhracat rakamlarının büyük oranda Gazimağusa Limanı'ndan geçtiğine işaret eden Tatar, KKTC'nin sıkıntılara rağmen gelişmesi ve ekonomik olarak daha güçlü güçlü hale gelmesinin önemine vurgu yaparak, “ Hükümetimiz bununla ilgili çalışmaya devam edecektir. Limanda alternatifler üzerinde de görüşlerimiz vardır. Limanla serbest bölge aynı yerde olması da değerlendirilmektedir” dedi.
Tatar, “ Kapalı Maraş'ın kademeli açılması ile Gazi Mağusa daha da büyüyecektir. Turizmde, büyük potansiyel yakalayacaktır. Limanın da önemi ve değeri daha da artacaktır. Bu yüzden, limanı önemsiyoruz. Çalışanlara önem veriyoruz. Yeni dönemde, güncel şartları da dikkate alarak, altyapısını güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, ulaşım ambargolarının kaldırılması için Türkiye ile istişare halinde, bir dizi temas ve görüşme süreci başlatacağını açıklayan Tatar, “ Seyahat özgürlüğü bir insan hakkıdır ve engellenemez. Bu insah hakkını almak için, doğrudan uçuşların başlaması için doğru merkezlerde, doğru yöntemlerle çalışma yapmak başlıca görevim olacaktır” diye ekledi.

Editör: TE Bilisim