Merit Oteller Grubu 1 Şubat tarihinden itibaren faaliyetlerine yeniden başlayacağını duyurdu, tepkiler yükseldi.

Yerel vakaların artışta olduğu Kuzey Kıbrıs’ta endişeler artarken, Merit Oteller Grubunun 1 Şubat tarihinden itibaren faaliyetlerine yeniden başlayacağını duyurması şaşkınlık yarattı.

Sosyal medya üzerinden bir duyuru yapan otel yönetiminin açıklamasında “Pandeminin getirdiği stres, zorluklar ve yasaklar ile geçen bir yıl sonrasında, hiç olmazsa Sevgililer Gününü huzur ve mutluluk içinde geçirmek halkımızın en doğal hakkıdır. Toplumumuzdan gelen yoğun talepler doğrultusunda Merit Otelleri 1 Şubat 2021den itibaren KKTC halkına tekrar hizmet vermeye başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Otel yönetiminin bu açıklaması tepkilere neden olurken, okulların dahi açılıp açılmayacağı belirsizken böylesi bir açıklamanın yapılması talihsizlik olarak değerlendirildi.

Öte yandan Merit Oteller'in de faaliyet gösterdiği Alsancak için Belediye Başkanı Fırat Ataser 'kapanma' çağrısı yaptı. Alsancak ve Lapta bölgesinde vaka sayısının 40'a dayandığını belirten Ataser, Bakanlar Kurulu'ndan 'kapanma' kararı alınmasını istediklerini vurguladı.

Alsancak bölgesinde yerel vaka artışı sürerken, Merit Oteller Grubunun 1 Şubat itibariyle yeniden faaliyete başlayacağını duyurması eleştirilere neden oldu.

Kaynak:Kıbrıs Postası