Bu vekillerin hiç mi
vicdanı sızlamıyor?

Günlerdir süren hükümet boşluğuna isyan eden Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Talip Sancar, milletvekillerini tepki gösterdi, “Hiç mi vicdanları sızlamıyor” dedi. Sancar, “Pandemi ortamında 10 binden fazla işletme kapandı. Her gün yüzlerce kişi işinden, aşından, ekmeğinden oluyor. Milletvekillerinin yaşanan bu kaos ortamı nedeniyle topluca istifa etmesi gerekir” diye konuştu.
YEMİNLERİNE SADIK KALMADILAR
Cumhuriyet Meclisi’nde bulunan milletvekilleri yaptıkları yemine sadık kalmadığını ifade eden Sancar, “Bu zor günlerde acilen hükümetin kurulması gerekmekteydi. Ancak kurulmadı. Yaşanan bu durumdan hiç mi vicdanları sızlamıyor. Halk sandık kurulduğunda bu yapılanları affetmeyecek” diye konuştu.
KOLTUK SEVDASI PEŞİNDELER
Talip Sancar şöyle devam etti: “15 gündür süren hükümeti kurma çalışmalarından bir sonuç çıkmadı. Kimi oy kaygısı, kimi erken seçim hesabı, kimi koltuk sevdası nedeniyle hükümetin kurulmasını ne yazık ki engelledi. Peki şimdi ne olacak? Bundan sonra hangi hükümet kurulursa kurulsun erken seçim kapıdadır. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen eski dörtlü koalisyonu diriltme çabası içinde olanları da uyarmakta fayda var. O hükümetin Ankara’dan randevu bile almakta nasıl güçlük çektiğini, aylar süren mali kaynak akışındaki gecikmenin nasıl bir sancıya sebep olduğunu hiç unutmadık.
BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALACAKLAR
Şimdi ülkeyi tekrar böyle bir maceraya sürüklemek isteyenler, önümüzdeki ay 13. maaşların nasıl ödeneceğini, ya da bu bütçe yapısıyla Türkiye’den yardım alamadan devleti nasıl idare edeceklerini de bize anlatmaları gerekecek.
Koltuk sevdasıyla yanıp tutuşan ve hükümetçilik oynayan tüm siyasetçiler, sandık kurulduğunda boylarının ölçüsünü alacak. Halk, ülkeyi hükümetsiz bırakan bencil siyasetçilerden intikamını alacak.”

Editör: TE Bilisim