Mükellef askerlerin 'izin' meselesi mahkemeye taşınıyor

100 günü aşkın süredir izin haklarını kullanamayan mükellef askerlerle ilgili yeni bir gelişme yaşanıyor. Zeki Çeler, “Eğer mükellef askerlerin, bu hafta sonundan itibaren, hafta sonu ve gececi izinleriyle ilgili yasal haklarını kullanmalarına izin verilmemeye devam edilirse, önümüzdeki haftadan itibaren, uygun yöntemlerle yasal süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Aralık 2020’den bu yana haftalık ve gececi izinlerini kullanmalarına izin verilmeyen mükellef askerlerle ilgili başlattığı mücadelenin sonuç verip vermediğine ilişkin Kıbrıs Postası’nın sorularını yanıtlayan TDP Milletvekili Zeki Çeler, “Maalesef henüz olumlu yönde bir bilgi ya da gelişme yok. Halen daha mükellef askerlere, ‘hafta sonu izinleriniz ile gececi izinlerinizi kullanamazsınız’ denildiği bilgisi bize ulaştı” dedi.

Mükellef asker yakınlarının, çocuklarıyla ilgili mesaj atmaya devam ettiğini, çocukların psikolojik bir savaş içinde olduğunu belirten Çeler, “Madem böyle, şu andan itibaren biz de hukuksal süreç başlatıp, konuyu mahkemeye taşımak adına gerekli yöntemleri hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Çeler, “Eğer mükellef askerlerin, bu hafta sonundan itibaren, hafta sonu ve gececi izinleriyle ilgili yasal haklarını kullanmalarına izin verilmemeye devam edilirse, önümüzdeki haftadan itibaren, uygun yöntemlerle yasal süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.

100 günü aşkın süredir izinlerine çıkamayan, sevdiklerini ve ailelerini göremeyen mükellef askerlerin sorunlarını Meclis’te gündeme getiren Zeki Çeler, son olarak dün gerçekleşen Genel Kurul’da kürsüye çıkarak, mükellef askerlerden ve asker yakınlarından kendisine gönderilen mesajları okumuştu.

Çeler’in Meclis kürsüsünden okuduğu mesajlarda, “Zeki ağabey 110 gündür içerdeyiz, ailemizi özledik”, “Başbakan’ın açıklamaları gerçek değil, izne çıkarmıyoruz” ve “birinin intihar etmesini mi bekliyorlar” ifadeleri dikkat çekmişti.