Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün Lefkoşa’da gerçekleştirdiği operasyonda 752 adet kalp şeklinde ve pembe renkli extacy türü uyuşturucu hap ele geçirildi. Haplarla ilgili bir kişiyi tutuklayan polis, meseleyle bağlantılı başka kişilerin de olduğu düşüncesiyle geniş çaplı soruşturma başlattı.

PGM Narkotik ve Kaçakılığı Önleme Müdürlüğü’nün Lefkoşa ve Girne şubelerinin ortaklaşa düzenlediği ve ‘Şeker’ adını verdiği operasyon önceki gün saat 11.30 sıralarında Lefkoşa’da Burç  Sokak’ta gerçekleştirildi.

Operasyonda, 30 yaşındaki Serdar Kuzu isimli zanlının tasarrufunda bulunan 752 extacy hapa emare olarak el koyan polis, zanlıyı dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkararak aleyhine 3 günlük tutukluluk emri aldı.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu’nun huzurunda görüşülen duruşmada meseleyle ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ozan Özder, olguları mahkemeye aktardı.

Özder, önceki gün sabah saatlerinde, Lefkoşa’da Burç Sokak üzerinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucunda tespit edilen zanlı Serdar Kuzu’nun tasarrufunda 752 adet hap extacy türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak, emare alındığını belirtti.

Zanlının tutuklanmasının ardından gönüllü ifade verdiğini ve vermiş olduğu gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek meselenin çok ciddi olduğunu, bulunan hapların kimden ve nasıl temin edildiğinin araştırılacağının ve ayrıca konuyla bağlantılı olan başka kişilerin de muhtemel olduğunu ifade eden Özder, zanlı Kuzu’nun soruşturma maksatlı poliste 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu, soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler olduğunu ve alınan ifadelerin teyit, tekzibi yapılacağını belirterek, zanlının serbest kalması Asyabahis durumunda ahkikata etki edebileceğine bulgu yaptı, soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

kaynak:kıbrıs gazetesi