Pandemi döneminde ülkelerine dönen öğrenciler, kurun yükselmesiyle harç ücretlerinin çok yüksek olmasına karşı çıktı. Öğrenciler, okul harçlarında indirime gidilmezse, uzaktan eğitime devam edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Okul harçlarının çok yüksek olduğunu aktaran öğrenciler, harçlarda indirime gidilmesi gerektiğini ifade eden öğrenciler pandemi döneminde harç paralarında okulların indirime gitmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Harç ücretleri düşürülmediği takdirde yüz yüze eğitim istemediklerini aktardı. 

Pandemi sürecinde okulların tatil edilmesiyle yeni dönemde de açılıp açılmayacağı oldukça karışık bir konu hâline geldi. 

Birçok öğrenci uzaktan eğitim istesede, Türkiye'de yaşayan öğrenciler Kıbrıs'a dönerek, yüz yüze eğitime başlanmasını istiyor. 

Yükseköğretim Kurulu'ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmemesi üzerine öğrenciler merakla bekliyor. 

Kıbrıs Postası'na konuşan öğrenciler, şunları aktardı:

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi Aras Orcan, okulların uzaktan eğitime devam etmesi gerektiğini aktardı. Sebep olarak ise, okul harçlarındaki yüksek ücretlere değindi. Öğrencilerin, okul harçlarını ödeyemedikleri için notlarını ve sınav programlarını gördükleri sistemlerinin kapalı olduğuna ilişkin açıklama yaparak, "Uzaktan eğitim sayesinde moodle üzerinden ödeme yapmadan sınavlarımıza girebiliyoruz" diyerek harçlarda indirime gidilmesi gerektiğini savundu. 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Fakültesi Gastronomi bölümü öğrencisi Ali Güngen, uzaktan eğitimin ortalama yükseltme konusunda oldukça etkin olduğunu ifade ederken, okul ve ders ortamını özlediklerini arkadaşlarının farklı şehirlerde olması sebebiyle görüşemediklerini ifade etti. Güngen, "Uzaktan eğitim olmamalı, okul ortamını özlüyoruz" dedi. 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümü öğrencisi Mert Özdemir ise okulların açılmasını istemediğini, uzaktan eğitimin devam etmesi gerektiğini aktararak Covid-19'a karşı bir tedavi türü üretilmeden, okulların açılmasının yanlış olduğu ifadelerini kullandı. 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)  Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü öğrencisi Emine Orucu, uzaktan eğitimde bir çok öğrencinin zorluk çektiğini ve bu zorluklara ilişkin olarak, yüz yüze eğitime dönülmesinin önemini belirtti.