Müzik öğretmenliği yapan M.Ö ( E.70 ) 11.4.19 tarihinde, dersleri hakkında bilgi almak için ofisine giden öğrencisi L.Ö’ye cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yapılan şikâyet üzerine 12.4.19 tarihinde polis tarafından tutuklandı.

Bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verildi.

Tutukluluk duruşmasında yemin altında şahadet veren tahkikat memuru olgularla ilgili bilgi aktardı. 11.4.19 tarihinde saat 18.15 raddelerinde şikâyetçi  L.Ö nün  dersleri ile ilgili bilgi almak maksadıyla müzik öğretmeni olan zanlının ofisine gittiğini, orda bulunduğu esnada zanlının önce bacaklarını ve kollarını okşadığını daha sonra da kendisini kucakladıktan sonra her iki yanağından öptüğünü, sonrasında  dudaklarından öpmeye çalıştığını ancak başaramadığını aktaran tahkikat memuru L.Ö nün şikayetçi olmasıyla 12.4.19 tarihinde zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Dostane olarak yanaklarından öptüm dedi

Zanlının verdiği gönüllü ifadede öğrencisi L.Ö yü dostane olarak yanaklarından öptüğünü kabul ettiğini belirten tahkikat memuru kamera kayıtlarının inceleneceğini ve alınacak ifadeler doğrultusunda tahkikatını yapabilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Müvekkilim yüksek tansiyon hastasıdır Size ne söylediğinin farkında değildir

Daha sonra söz alan savunma avukatı tahkikat memuruna bazı sorular yönetti. Zanlının ofisi içerisinde güvenlik kamerasının olmadığını belirten tahkikat memuru zanlının ifadesinde şikâyetçiyi yanaklarından öptüğünü kabul ettiğini belirten ifade verdiğini aktardı. Savunma avukatı ise müvekkilinin yüksek tansiyon hastası olması nedeniyle ne söylediğinin farkında olmadığını iddia etti.

Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Ayrıca zanlının Gazimağusa Devlet Hastanesinde derhal doktor kontrolünden Casinoslot geçirilmesi yönünde de emir verdi. (MHA)