Oğuzhan Hasipoğlu'ndan CTP'ye: "Fuat Oktay'ın bulunduğu Tatar'ın yemin törenine gelmiştiniz!"

Kıbrıs Postası’na konuşan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Meclisteki yemin törenine katılan CTP’ye sordu: “O günden bugüne ne değişti? Üstelik Danışma kurulunda Erdoğan'ın konuşmasına ‘olumlu oy da verdiniz!”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’In 20 Temmuz törenlerinde KKTC Cumhuriyet Meclisinde yapacağı konuşma KKTC siyasetinin de merkezine oturdu.

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin katılmama (TDP) kararı ardından ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) de söz konusu toplantıya Parti Meclisi kararı doğrultusunda katılmayacak.

Gelişmelere Ulusal Birlik Partisi (UBP) ise tepkili…

CTP PM kararı için “büyük saygısızlık” nitelemesi yapan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, CTP’nin ve herkesin Fuat Oktay’ın da bulunduğu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın meclisteki yemin törenine katıldıklarına dikkati çekerek “o günden bugüne ne değişti?” diye sordu.

Kıbrıs Postası'na değerlendiren Hasipoğlu, CTP'yi "samimi olmamak ve çelişkiler içinde olmakla" suçladı. 

Oğuzhan Hasipoğlu, CTP’nin Mecliste Erdoğan’ın konuşmasını konusunda Danışma Kurulunda 56. Madde uyarınca oy birliği kararı alındığını, yani CTP’nin bunu onayladığını da sözlerine ekleyerek “burada bahsi olan Türkiye Cumhuriyetidir… Anavatandır. Büyük saygısızlık” dedi.