Olgun Amcaoğlu: “12’nci sınıf öğrencileri okullara çağırmak zorundayız...”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, 29 Mart tarihinde 12’nci sınıf öğrencilerinin okula çağrılmasının düşünüldüğünü ifade ederek, bu öğrencilerin üniversite sınavlarına girecek olmaları nedeniyle bunun yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Genç TV ekranlarında yayınlanan ‘Bugüne Dair’ adlı programa katılarak, Koronavirüs sürecinde eğitimi değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

Amcaoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin yarın toplanacağına işaret ederek, ardından Bakanlıkta Cumartesi günü ilgili paydaşlarla bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

Akademik takvimin Cumartesi günü belli olabileceğini belirten Amcaoğlu, ham taslak plan olarak, 29 Mart tarihinde 12’nci sınıf öğrencileri okullara çağırmayı düşündüklerini ifade etti.

“ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİ OKULA ÇAĞIRMAK ZORUNDAYIZ”

Aşı tedariğine bakıldığı takdirde herkesin aşılanmasının mümkün olamayacağını ifade eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu, “Üniversite sınavlarına hazırlamak zorunda olduğumuz öğrencilerimiz var. Bu sınavları telafi edemeyiz, tedbirleri alarak bu öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlamalıyız. Bu çocuklarımızın bütün risklerini en alta çekerek, öğrencilerimizi okula çağırmak zorundayız…" dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİR ARA VERDİRMEK İSTİYORUZ”

Çevrim içi eğitimden, öğretmenlerin, ailelerin ve öğrencilerin bunaldığına dikkat çeken Olgun Amcaoğlu, önümüzdeki günlerde mola niteliğinde bir ara verdirmek istediklerini belirtti.

NİSAN BAŞI AŞILAR GELEBİLİR

Aşılama sürecinde ikinci dozların bile eksik olduğunun söylendiğini dile getiren Amcaoğlu, Nisan ayı başında tekrar bir aşı tedariki olabileceğinin de söylenenler arasında yer aldığını aktardı.

“Aşılanmış olsak bile hasta olacağımız ve hastalığı bulaştıracağımız gerçektir…” ifadelerini kullanan Amcaoğlu, yüzde 100 aşılama olsa dahi bir bulaş olacağına vurgu yaptı.